Sestava Israel - Premier Tech se v Belgii potýká s nemocemi už delší dobu a včera byl potvrzen druhý nález nákazy covid-19. Závodníci a doprovodný personál musí do izolace a tým není schopný závodníky nahradit. Nemoci zdecimovaly izraelský tým už na Paříž - Nice, kde poslední čtyři etapy závodil sám Kanaďan Hugo Houle. 

"Je to velmi politováníhodná situace a jsme nesmírně zklamaní, že musíme z Ronde van Vlaanderen odstoupit," říká Kjell Carlstrom, generální ředitel týmu. "Toto rozhodnutí nebylo snadné, ale víme, že je to v této situaci naše jediná možnost. Není žádným tajemstvím, že jsme se v posledních týdnech potýkali s covidem a jinými nemocemi a také se zraněními, která vyřadila většinu našich jezdců. V tuto chvíli máme jen velmi málo zdravých jezdců, kteří by se mohli postavit na start. Ale ti byli v úzkém kontaktu s nemocnými a z úcty k závodu a zbytku pelotonu činíme toto rozhodnutí. Je naší povinností myslet na ostatní týmy, abychom vědomě neposlali do závodu jezdce, kteří byli vystaveni covidu."

"Odstoupením ze závodu umožňujeme našim jezdcům na dlážděných klasikách zotavit se a zmáčknout reset. Nikdo není zklamaný víc než my, ale doufejme, že nám toto rozhodnutí umožní zachránit zbytek jarní sezony a vrátit se zpět na trať," dodává Carlstrom. 

Tým vynechá také středeční sprinterskou klasiku Scheldeprijs.