Tým žen pokračuje v tradici ve Švýcarsku registrovaného celku, který od svého vzniku v roce 2018 závodil pod názvem Cogeas-Mettler, aby se v letošní sezóně změnil na Roland Gogeas Edelweiss Squad a od následující vystupoval pod označením Israel-Premier Tech Roland.

V týmu, který počínaje rokem 2022 vstoupil do kategorie World, vždy převažovaly ruské závodnice. Změnilo se to až letos, kdy do týmu angažovali více domácích cyklistek. S novým hlavním sponzorem přišla i značná změna v sestavě, ve třináctičlenném kádru je deset nových tváří, takže v týmu budou nově působit závodnice deseti národností, přičemž převážily Italky (4).

Tamara Dronova-Balabolina, vítězka 3. etapy Tour de Romandie Féminin

I mužský celek prošel značnou obměnou, deset cyklistů tým opustilo a nahradilo je šest nováčků. Největší ztráty představují Patrick Bevin (DSM), Jenthe Biermans (Arkéa), Carl Fredrik Hagen (Q36.5) a Alessandro De Marchi (BikeExchange). V řadách nových tváří převažují mladíci, jediným, kdo už má zkušenosti ze světa World, je Stephen Williams, který přestoupil z týmu Bahrainu.

I přes tuto kvalitativní obměnu v týmu zůstává značný počet špičkových borců Michaelem Woodsem počínaje a přes Dylana Teunse, Hugo Houleho, Giacoma Nizzola, Jakoba Fuglsanga, Simona Clarka, Corbina Stronga, Sepa Vanmarcka a Chrise Frooma Darylem Impeyem konče.

„Když došlo na návrh naší sady pro rok 2023, chtěli jsme udělat něco trochu jiného. Náš speciální dres Racing For Change měl na Tour de France obrovský úspěch a podle nás to byl jeden z nejlepších dresů v pelotonu za poslední roky. Tak jsme si řekli, proč celou sezónu neudělat něco trochu jiného. Modrá a bílá, izraelské barvy, jsou stále jádrem naší identity. Ale jak jsme viděli v roce 2022, v pelotonu bylo hodně modré a bílé. Chtěli jsme tedy do mixu přidat další barvu a vytvořit svěží a moderní vzhled, který na bicyklu vynikne. Zejména na zadní straně dresu, kde jsme logo týmu nahradili monogramem naší hvězdy a P od Premier Tech, abychom byli v televizi snadno vidět. To je také náš cíl pro rok 2023: vyniknout v pelotonu pokud jde o design naší soupravy i způsob, jakým závodíme,“ uvedl na týmových stránkách generální manažer IPT Kjell Carlström.

Simon Clarke, vítěz 5. etapy Tour de France

Pro muže vyrobil dresy francouzský Ekoï, pro ženy švýcarský Q36.5.

Ekoï chtěl týmu poskytnout vysoce technické produkty, které umožní jezdcům prosadit se v jakémkoli terénu a bez ohledu na počasí. Promysleli jsme každý detail. Estetický výsledek je úžasný. Nyní je čas zahájit sezónu a ukázat zbytku pelotonu, že tým vynikne nejen designem, ale i výkonem!” řekl Pietro Cicoria, manažer sponzoringu EKOÏ.

Design dresu vyšel z dílny Style.design. Abstraktní modrý, růžový a oranžový vzhled dresu doplňují jednoduché kraťasy, díky nimž dres vynikne, a v kombinaci s helmou Ekoï vytvoří soudržný vzhled.

Hugo Houle, vítěz 16. etapy Tour de France

„Jsem opravdu hrdý, že mohu pokračovat ve spolupráci s IPT! Po úspěchu na Tour de France 2022 co se týče designu a etapových vítězstvích, jsem si mohl jen přát být zapojen do designu 2023. Je pro mě ctí, že se mé návrhy rozšiřují nejen na pánské a dámské soupravy, ale také na jejich další designové prvky, jako jsou vozidla,“ uvedl Stijn Dossche ze Style.design.

Připomněl tak speciální dresy použité při letošní Tour a především dvě vítězné etapy Hugo Houleho a Simona Clarka. Celkem tým zaznamenal 13 sezónních vítězství, z nejvyšší kategorie to byly ještě vyhrané etapy Patricka Bevina na Tour de Romandie a Daryle Impeye na Tour de Suisse.

loading...