Trojice Elkov-Kasper Zahálka, Otruba a Kelemen se zúčastnila prvního letošního mistrovského závodu, kdy se postavili na start historicky prvního Škoda e-MČR. Závod se oproti předchozím podnikům nejel na vzdáleném připojení, ale vybraný počet závodníků se sešel v Praze, kde poměřil své síly na zkalibrovaných trenažérech napojených na platformu Rouvy. 

Závod se jel na 30,5 km s převýšením 444 m. Po deseti kilometrech se na čele vytvořila sedmičlenná skupina, kde byli všichni tři závodníci Elkov Kasper a s nimi Dan Turek, Jan Škarnitzl, Štěpán Telecký a Rakušan Frederic Pasqualini, a která měla na ostatní závodníky náskok 250 m.  

V polovině závodu a také v druhém ze tří stoupání se na čele vyselektovala trojice Otruba, Turek, Škarnitzl a za nimi se 140m pohyboval Petr Kelemen. Bohužel Jakub Otruba měl na vrcholu stoupání technické problémy s připojením na platformu a během 15 vteřin, kdy byl odpojen, rázem ztratil 300m. Následně tedy počkal na Petra Kelemena, aby se pokusili dotáhnout zpět na dvojici na čele. 

Ztrátu se podařilo stáhnout na 200m, ale poté začal náskok dvojice na čele opět stoupat. Rozestup vydržel až do cíle, do kterého jako první dorazil Dan Turek, který se stal prvním mistrem ČR v e-cyklistice.  

"V druhém stoupání těsně před horizontem mi zčernala obrazovka, ale myslel jsem si, že se pouze vypnul monitor. Když jsem se ale podíval na vedle jedoucího Dana Turka, tak jsem viděl, že nemám žádné watty a tím pádem jsem vlastně stál na místě. Než se vše podařilo vrátit zpět, tak jsem ztratil 300 metrů a v tak krátkém závodě to bylo už skoro nemožné dojet. V zásadě to bylo jako chytit defekt v rozhodujícím okamžiku," popsal zklamaně komplikace Jakub Otruba. 

Otruba nakonec obsadil 3. místo se ztrátou 52 vteřin a hned za ním skončil Petr Kelemen s odstupem jedné minuty. Matěj Zahálka si dojel pro konečné 5. místo (+1:28).