Velmi silnou sestavu vybralo vedení Astany pro poslední Grand Tour roku. Kromě Jana Hirta pojedou Miguel Angel Lopez, Pello Bilbao, Davide Villella, Dario Cataldo, Andrej Zeits, Nikita Stalnov a Omar Fraile. 

Jasným lídrem je Miguel Angel Lopez. Kolumbijský specialista na etapové závody uspěl na Giro ďItalia, ze kterého si odvezl konečné třetí místo a po dlouhé závodní pauze se vrátil na Kolem Burgosu, kde vyhrál etapu a jen těsně mu uniklo celkové vítězství. Je tedy opět připraven a Vuelta mu vyhovuje, loni zde vyhrál dvě horské etapy a skončil celkově osmý a druhý ve vrchařské soutěži. Letos je o něco lepší, vyhýbají se mu zdravotní problémy a proto jsou i cíle vyšší. Pódium je reálným cílem. 

Jan Hirt bude Lopezovi pomáhat v kopcích. Po problematickém létě, kdy se musel vyrovnat s nepříjemnými zdravotními potížemi, se vrátil do závodního sedla na Clasice San Sebastian a Kolem Burgosu. Zde pomáhal Lopezovi a vysloužil si nominaci na Vueltu. V Astaně má důvěru vedení a poprvé v kariéře si vyzkouší dva třítýdenní závody v jednom roce. To by mohlo mít velmi pozitivní vliv na kondici v další sezóně. 

V kopcích bude Lopezovi pomáhat také Pello Bilbao, ale baskický vrchař v sobě letos objevil kvality lídra a na Giro ďItalia skončil celkově šestý a na následujícím etapáku Critérium du Dauphiné vyhrál těžkou horskou etapu. Může být záložním lídrem, rozhodně se nedá vyloučit, že se v celkovém pořadí dostane velmi vysoko. 

Do výběru na Vueltu se dostal také další Bask Omar Fraile. Specialista na úniky loni dojel v jedné etapě druhý a letos to chce napravit. Fraile je letos, po přestupu do Astany, mimořádně úspěšný v dlouhých únicích. Vyhrál etapu na Kolem Baskicka, Kolem Romandie a především na Tour de France. Letos převzal žezlo nejlepšího specialisty na úniky od Thomase De Gendta. Opravdu se mu daří a na Vueltě může zkompletovat vítězství v etapách na všech Grand Tours. Etapu na Giro ďItalia už totiž vyhrál loni. 

Dále na Vueltu jedou všestranní Italové Dario Cataldo a Davide Villella. Oba dokážou jet rychlé tempo po rovině i v kopcích. Cataldo vyhrál etapu na Vueltě před šesti lety. Oba asi zkusí i dlouhý únik a etapové vítězství. Astana nikdy nespoléhá jen na celkové pořadí a snaží se útočit i na etapy. Na Tour de France to vyšlo hned dvakrát. 

Tým doplňují Kazaši Andrej Zeits a Nikita Stalnov. Zeits je velmi zkušený vrchař a vynikající domestik do hor. Letos pomáhal Lopezovi na Giru a už dříve byl u úspěchů Vincenza Nibaliho, Fabia Arua a Mikela Landy. Je velice spolehlivým závodníkem. Nikita Stalnov je také domestikem, letos pojede svou druhou Vueltu a jeho úkolem bude pomáhat hlavně na rovinách. 

Astana přiveze do Španělska velmi silný tým s ambicemi na konečné pódium a více etapových vítězství. 

Foto Sirotti