Osmadvacetiletý český cyklista jezdil za profesionální kontinentální tým tři sezóny mezi lety 2015 až 2017. Hirt za CCC vyhrál Kolem Rakouska s končil dvanáctý v celkovém pořadí Giro d´Italia. Sice se vrací do oranžového dresu, ale tentokrát s licencí WorldTour.

"Snažili jsme se získat solidní vrchaře, kteří posílí naše možnosti v celkovém pořadí, což je něco, co nám v letošní sezóně chybí, proto vítáme i Jana Hirta," komentuje přestup Jim Ochowicz, ředitel týmu. "Jan je často nenápadným jezdcem, ale pravidelně se drží s nejlepšími v celkovém pořadí a jeho výsledky z letošní sezóny, páté místo na Kolem Švýcarska a sedmé na Okolo Alp to dokazují."

O Hirta se tým CCC zajímal už loni, stejně jako o ostatní české závodníky, protože jejich angažmá má význam nejen sportovní, ale i obchodní, společnost CCC na našem trhu působí už dlouho a má výrazný podíl. Piotr Wadecki, šéf profesionálního kontinentálního týmu CCC nechtěl v roce 2017 Hirta nechat odejít a nabídl mu dobrou smlouvu, ale Hirt se rozhodl pro Astanu. 

"Zná spoustu členů týmu a závodníků, takže nemáme pochyb o tom, že dobře zapadne do kolektivu. Jan už má spoustu zkušeností, ale věříme, že to nejlepší teprve přijde a těšíme se na jeho vývoj ve spolupráci s námi. Přidá se k Ilnuru Zakarinovi, Faustu Masnadovi a Georgu Zimmermannovi a v roce 2020 by tým CCC měl být velmi silný v horách," dodal Ochowicz. 

Hirt byl v Astaně spokojený, ale odchází kvůli příležitostem jezdit na vlastní výsledek. V CCC by měl mít více prostoru: "Hledal jsem tým, kde budu mít víc příležitostí a myslím, že jsem ho našel v CCC. Budeme mít silnou sestavu vrchařů, takže se můžeme podporovat navzájem a spolupracovat. I když jsou CCC a CCC Sprandi Polkowice dva různé týmy, mám tu spoustu přátel a mám pocit, jako bych se vracel k rodině a to byl velký důvod, proč jsem podepsal. "

"Neznám svůj program na příští rok, takže nemám v hlavě jeden závod, ale chtěl bych jezdit na celkové pořadí a vyhrát svou první etapu na Grand Tour. V takto silném vrchařském týmu budu rád pomáhat kolegům a myslím, že můžeme dosáhnout na dobré výsledky. Ty dva skvělé roky v Astaně jsem si užil, ale teď se těším na nové výzvy s CCC."