Od tohoto roku budou mít muži i ženy velmi podobný design dresů, které vzešly opět z dílen italské firmy Alé.

Pánský design se vyznačuje dynamickými modrými tóny, které reprezentují hlavní barvy sponzora týmu Giant, s bílou horní částí těla a oblastí ramen zajišťující lepší viditelnost ve skupině. Ženský design také přebírá klasické modré tóny, zahrnující klíčové barvy značky jízdních kol Liv, s tou výjimkou, že ženy budou mít vždy fialovou barvu v úrovni krku, na rukávech a ve spodní části outfitu. Kraťasy zůstávají stejné, tedy celé v modré barvě.

Novou soupravu nafotila v centrále Alé nedaleko Verony dvojice Matteo Sobrero, mj. vítěz etapy na Giro d'Italia 2022, a nováček v ženském týmu Letizia Paternoster, přicházející z Trek-Segafredo.

Poprvé budeme moci závodníky Jayco AlUla sledovat v novém oblečení na Santos Tour Down Under, ženy od 15. a muži od 17. ledna. Zdeněk Štybar v Austrálii startovat nemá, tam dostanou přednost především domácí jezdci. Zdeňka bychom měli mít možnost začít poprvé sledovat v novém dresu na jarních klasikách počínaje koncem února na Omloop Het Nieuwsblad a konče začátkem dubna na Paris-Roubaix.

Alé dodává dresy hned třem týmům z úrovně World a to Bahrainu, Groupama-FDJ a Jayco AlUla. Z druhodivizních pokračuje ve spolupráci s italským Bardiani, který od této sezóny budeme vnímat pod inovovaným názvem Green Project-Bardinai CSF-Faizané a v dost odlišném designu dresů.

O Alé je tedy mimořádný zájem, o to víc se můžeme těšit také na novou podobu dresů českého kontinentálního ATT Investments, který od této sezóny přešel právě k tomuto italskému výrobci. Odtajněn by měl být na oficiálním představení týmu 10. ledna.

loading...