1. etapa Barcelona - Barcelona

První etapu v Barceloně nepovažují největší týmy za rozhodující, ale na necelých 15 kilometrech se dá nějaký čas ztratit. Nejlepší celek Jumbo-Visma se rozhodl dát přednost vrchařům před tempaři a časovkáři, přesto patří k velkým favoritům. Teoreticky by nejlepší čas měl zajet Ineos Grenadiers, který má v sestavě několik skvělých časovkářů v čele s Filippem Gannou, ale v technické časovce s mnoha zatáčkami lze těžko předvídat výsledky a čtyři nejlepší týmy Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, UAE Emirates a Soudal Quick-Step by si měly být hodně blízko. 

3. etapa Súria - Arinsal

Pro první dlouhá stoupání si cyklisté zajedou do Andory. Mnoho profesionálů zná místní silnice dokonale, protože zde žijí, případně sem jezdí na vysokohorská soustředění. První stoupání Coll d'Ordino je velmi dlouhé, ale také mírné, všechny útoky favoritů by se měly dít až v závěrečném výjezdu Arinsal, 8,2 km dlouhém kopci s průměrem 7,9 %. Stoupání je dost těžké (místy má nad 12 %) aby se vytvořily rozdíly, záležet bude na tom, zda bude někdo v úvodu Vuelty opravdu aktivní a agresivní. Možná Juan Ayuso? Etapu nejspíš vyhraje někdo z úniku.

6. etapa La Vall d'Uixó - Observatorio Astrofísico de Javalambre

Další horská etapa, kterou nejspíš vyhraje někdo z úniku, protože nejlspším týmům se nebude chtít utrácet síly ve stíhání. To však neznamená, že by se nemohlo v cílovém výjezdu závodit. Javalambre měří 11 kilometrů a v průměru má 7,8 %, ale druhá polovina výjezdu je mnohem těžší, jsou zde úseky okolo 12 % a jde tedy o velmi selektivní stoupání. 

8. etapa Dénia - Xorret de Catí 

Tato etapa nevypadá příliš nebezpečně, ale bude opravdu tvrdá. Očekává se horko a únava z mnoha stoupání se nastřádá. Poslední stoupání má sice jen 3,8 km, ale průměr 11,5 % a maximum 22 %! Roglič ve špičkové formě by zde měl být ze všech favoritů nejsilnější. A právě on by se měl snažit získat každou sekundu v klasikářských etapách a sprintech na vrcholu stoupání, je to jeho silná stránka i v porovnání s Vingegaardem.

10. etapa Valladolid - Valladolid

Evenepoelův velký den. Mistr světa se bude těšit na tuto jedinou individuální časovku, je největším favoritem a na rovině by měl být schopný porazit i Vingegaarda a Rogliče. Ale jakým rozdílem? Etapa měří 25,8 km, není tedy příliš dlouhá a Evenepoel by měl být schopný najet na Rogliče sekundu na kilometr, tedy okolo 26 sekund v cíli, podobně i na Thomase a na Vingegaarda asi o něco méně. Každopádně se nezdá, že by chronometr ve Valladolidu rozhodl o celkovém vítězi, na to je v závodě příliš mnoho horských etap. Ale to samé se očekávalo před Tour de France a právě v časovce Vingegaard rozhodl.

13. etapa Formigal - Col du Tourmalet

Tohle bude velký den pro Jonase Vingegaarda. Etapa je sice krátká, ale jinak je to ryzí horská etapa s dlouhými stoupáními Aubisque a Spandelles a cílovým výjezdem na slavný Tourmalet. 18,8 km dlouhé stoupání s průměrem 7,4 % by mělo vyhovovat dánskému vítězi Tour de France. V této etapě by Vingegaard měl zasadit rozhodující úder všem soupeřům. Pokud na to bude mít, což je největší otázka letošní Vuelty. 

14. etapa Sauveterre-de-Béarn - Larra-Belagua

Také násleudjící etapa se bude odehrávat převážně ve Francii a půjde o další těžkou horskou etapu. Stoupání Hourcére a Larrau jsou těžší než cílový výjezd, takže těžko očekávat velké rozdíly, ale etapa se určitě započítá do celkové únavy všech závodníků. Opět by měla vyhovovat především Vingegaardovi, ale záležet bude na situaci v celkovém pořadí, jestli budou lídři Jumba muset stahovat ztrátu na někoho ve vedení, určitě to zkusí daleko před cílem. Jinak očekávejme spíš vítězství uprchlíka.   

17. etapa Ribadesella/Ribeseya - Altu de l'Angliru 

Nejslavnější španělské stoupání je zpět v programu Vuelty a opět by mělo mít zásadní vliv na konečné výsledky. Etapa měří pouze 124 km a ačkoliv jsou dvě předchozí stoupání těžká, není třeba vymýšlet žádnou taktiku, všichni se budou soustředit na závěrečných 13 km s průměrem 9,5 %. Posledních 7 km má neustále okolo 20 %, takže jde o extrémně těžký výjezd. Vyhrát by měl někdo z favoritů na celkové pořadí, logickým tipem je Vingegaard.  

18. etapa Pola de Allande - La Cruz de Linares

Velmi dlouhá a nesmírně těžká etapa s pěti výjezdy, kde závodníci nebudou mít čas si odpočinout. Je to nebezpečná etapa, pokud někdo z favoritů bude mít slabší chvilku na některém z prvních čtyřech stoupání, může přijít o všechno. A po dlouhé sezóně se může stát ledacos i těm nejlepším. 

20. etapa Manzanares El Real - Guadarrama 

A to nejlepší na závěr. Pořadatel se opravdu vytáhli, když v poslední seriózní den Vuelty nachystali takovou pilu s třinácti stoupáními. Etapa připomíná nejtěžší klasiky, všechny vrchařské prémie jsou pouze 3. kategorie, ale na 208 km cyklisté nastoupají celkem 4361 metrů. Každé stoupání samo o sobě není příliš těžké, ale po třech týdnech závodění a s tolika výjezdy za sebou to bude bolet. Pokud bude mít například Evenepoel nevelkou ztrátu na prvního, bude útočit zdaleka a bude to úžasný závod. Stejně tak se nemusí stát už vůbec nic, pokud bude o červeném dresu rozhodnuto.