V jesenických kopcích letos přivítáme reprezentační družstva z Rakouska, Belgie, Dánska, Francie, Německa, Británie, Irska, Itálie, Japonska, Kazachstánu, Lucemburska, Maroka, Nizozemska, Norska, Polska, Portugalska, Ruska, Slovinska, Španělska, Švýcarska a pochopitelně i od nás.

Mezinárodní cyklistická federace zcela jasně specifikuje, kdo má právo startovat na N´Cupu (Pohár národů). Je to 16 nejlepších týmů z Europe Tour a obdobně to pokračuje napříč kontinenty. Z toho je zcela jasné, že na Závodě míru U23 Grand Prix Priessnitz spa uvidíme to nejlepší, co v dané kategorii může mladá cyklistika nabídnout.

Sedmý ročník Světového poháru v silniční cyklistice - Závod míru U23 Grand Prix Priessnitz spa se uskuteční od 6. do 9. června.


České republice, jako pořadateli závodu, se podařilo získat výjimku, a tak na startu budou dva domácí výběry: Česko A a výběr Česko B. Reprezentační trenér Tomáš Konečný má zatím ve svém výběru sedmnáct jezdců, z nichž v závodě nastoupí dvanáct cyklistů. V širší nominaci jsou: Jakub Otruba, Karel Vacek, Petr Kelemen, Matěj Štibingr, Vojtěch Sedláček, Karel Tyrpekl, Petr Klabouch, Tomáš Bárta, Michal Procházka, Vladimír Mikšaník, Vojtěch Řepa, Tomáš Jakoubek, Michal Rotter, František Honsa, David Kulhánek, Jiří Šorm a Jan Kašpar.

Foto Jan Brychta/svetcyklistiky.cz