Brzo po startu odjela čtveřice. Mezi třemi mladými Francouzi byl i Petr Kelemen (Tudor). První i druhou vrchařskou prémií projel na druhém místě. Na třetí 43 km před cílem, jíž byla 3,5 km dlouhá stojka s průměrem přes 9 %, mu sice dva kolegové z úniku odjeli, ale z pelotonu se právě tady oddělila skupina zhruba 10 závodníků a té se Petr poté, co bral body za 3. místo, stačil zachytit a dojet s ní opět do čela závodu.

I v dalším stoupání 25 km před cílem se Petr ocitl za skupinou, ale přesto se na jeho konci dokázal dostat zpátky do čelní 10členné skupiny! Společnost mu v té době dělali mj. Neilson Powless (EF), Valentin Ferron (TotalEnergies), Krists Neilands (Israel) či Lenny Martinez (Groupama).

15 km před cílem, kdy peloton ztrácel na první skupinu 1:20 min., se najelo do posledních kopců a to byla chvíle pro Neilsona Powlesse. Za ním se začalo nastupovat, skupina se trhala a Petr opět vycouval.

Do závěrečného 6km úseku z větší části ve sjezdu šel Powless s náskokem půl minuty. Peloton ztrácel téměř 2 minuty. Americký cyklista projel cílem nikým neohrožován s gesty velkého uspokojení. Za ním se taktizovalo o to, kdo skončí na stupních vítězů. V tom kde se vzal tu se vzal, zezadu přiletěl Petr Kelemen a hned zkusil nastoupit!

Bylo vidět, že je na maximálním limitu, takže nepřekvapilo, když nakonec projel cílem až na konci této skupiny na konečném 10. místě. Ale podal famózní heroický výkon!