Deník Marca se rozhodl vybrat stovku nejlepších sportovců 21. století a do do konečného výběru zařadil i Jiřího Ježka. Podle španělských novinářů je Ježek nejlepším paralympijským cyklistou historie díky své všestrannosti a úspěchům. Jiří Ježek během své bohaté kariéry získal 11 paralympijských medailí, z toho šest zlatých a šestkrát se stal mistrem světa. 

Ježek v žebříčku porazil i Toma Boonena (82.) a Marka Cavendishe (95.). Cyklistů je v žebříčku jedenáct. Nejvýše je Chris Froome na 17. místě, 29. je Alberto Contador, 35. Vincenzo Nibali, 41. Bradley Wiggins, 44. Fabian Cancellara, 48. Alejandro Valverde, 57. Peter Sagan a 69. Oscar Freire. Chybí například Philippe Gilbert, Tom Boonen je jediným Belgičanem ve výběru.    

Výběry a žebříčky nejlepších sportovců napříč disciplínami jsou velmi subjektivní. Španělé do výběru zařadili například patnáct svých sportovců (tři cyklisty), zatímco Italové jsou pouze dva (Nibali a Valentino Rossi) a Němci tři (Schumacher, Vettel, Nowitzki).  

Nejlepším sportovcem 21. století je podle Marcy plavec Michael Phelps, rekordman v počtu získaných olympijských medailí. Druhé místo patří atletovi Usainu Boltovi a třetí tenistovi Rogeru Federerovi. 

Celý žebříček najdete na MARCA.com.