Silným stimulem pro takové rozhodnutí byla také kolize jednoho z favoritů celkového pořadí Davida Gaudua (Groupama-FDJ) při rozjíždění před časovkou. Rozhodčí navíc stanovili, že se povinně pojede na běžných silničních kolech.

Byl tu ještě jeden důležitý důvod: bylo by to nejen riskantní, ale také nespravedlivé, protože měnící se podmínky by byly příčinou značných rozdílů, za kterých by jezdci časovku absolvovali.

Někteří tedy jízdu na čas pojali vážně, ale většina těch, kteří sem přijeli bojovat o celkové umístění, neriskovala. K těm prvním patřil mistr Evropy Joshua Tarling (INEOS Grenadiers) a zítra tedy odstartuje v dresu vedoucího závodníka.

Raději bych zde ukázal svůj nový časovkářský stroj Pinarello, ale to bude tedy až příště. Bylo to správné rozhodnutí, bylo opravdu, opravdu větrno a  bezpečnost je na prvním místě.“ řekl Tarling. "Jsem šťastný, ale také unavený. Byla to extrémně těžká a složitá časovka kvůli větru. Dokonce i sjezd byl těžký a zejména poslední čtyři kilometry byly těžší než při seznamovacích jízdách," dodal 20letý britský cyklista a vyslovil se i k síle jeho týmu: "Jsme extrémně silní. Všichni v týmu hoří. Egan Bernal, Ethan Hayter, Carlos Rodríguez, všichni jsme v pořádku a v dobré kondici. Takže tento týden máme dobré šance.“