Pepa Černý byl v průběhu závodu aktivní, ocitl se v úniku a to mu nakonec vyneslo zisk prémie vypsané společností Schwalbe! Druhou prémii od společnosti Subaru si odnesl obdobně aktivní Boaro z Astany. 

V klání sprinterů projel přes cílovou pásku bezkonkurenčně první Caleb Ewan (Lotto-Soudal). Po dvě třetiny závodu se pohyboval v závěru pelotonu, ale včas se posunul dopředu a za pomoci svých bodyguardů, zvláště pak Rogera Klugeho, nedal svým soupeřům šanci. 

V průběhu závodu se snažil čelo kontrolovat Ineos, ale jejich sprinterská jednička Christopher Lawless nakonec dojel až 9. V závěru byly hodně vidět růžovo-modré dresy EF Pro Cycling, tvrdě pracující pro svého nováčka v kádru Halvorsena, který sem přešel právě z Ineosu, ale ani on na stupně vítězů nedosáhl: dokončil na 5. místě. 

Největším konkurentem Ewana byl nakonec Viviani (Cofidis), kterému rozjížděl spurt Consonni tak, že skončil za Vivianim na podiu! Čtvrtý skončil Jasper Philipsen (UAE) a šestý 21 letý neo-pro Alberto Dainese (Sunweb). 

Vůbec se nezadařilo v novém dresu Deceuninck – Quick Step Samu Bennettovi, který se neudržel na zadních kolech svých pilotů a skončil až za první desítkou. Jeho rozjížděcí jednička Michal Morkov svou práci odváděl tak intenzívně, že mu to setrvačností dalo na 7. pozici. 

Na osmé místo se dokázal dostat Sam Welsford v dresu australského nároďáku. První desítku uzavřel lídr NTT Giacomo Nizzolo

Závěr závodu se odehrál v dešti, takže nervozita v balíku byla ještě o něco větší a byly k vidění i menší pády, které načas rozdělily peloton. 

V úterý už to začne naostro.