López měl už podepsanou smlouvu na další rok, ale nyní se obě strany dohodly na jejím prodloužení o další dva roky, tedy až do roku 2025.

Od té doby, co jsem se v roce 2019 poprvé připojil k Trek-Segafredo jako stážista, vyrostl jsem jako člověk i jako jezdec,“ uvedl na týmových stránkách López. „Cítím, že podmínky, které mi tým vytvořil, byly pro mě a mé směřování perfektní, a já velmi rád chci v tomto týmu i nadále pokračovat. Opravdu se tu cítím jako doma. Obvykle se to tak říkává, ale já opravdu věřím, že tento tým je jako moje rodina."

Předčasným prodloužením mé smlouvy Luca (Guercilena) a celý tým skutečně ukazují, že mi věří a že ve mě věří tak, jak já věřím v sebe,“ pokračoval López. "Je to super zvláštní pocit a opravdu chci během příštích tří let ukázat, že to byl správný krok pro obě strany."

Mladý Španěl, který letos před italskou Grand Tour dokončil Baskicko (2.UWT) na 11. místě, se na Giro d’Italia dostal do růžového dresu po čtvrté etapě s dojezdem na Etnu, kde ho porazil pouze Lennard Kämna (Bora-hansgrohe). A pozici lídra dokázal držet dalších deset dnů, než ho o ni ve 14. etapě připravil Richard Carapaz (Ineos Grenadiers).

Bílý dres mladého jezdce ale udržel až do konce, když za ním skončili Buitrago (Bahrain), Sivakov (Ineos) i Arensman (DSM). Po Giru jel i španělskou La Vueltu, kde skončil loni třináctý, ale tam už se mu výsledkově vůbec nedařilo.

„Zatímco pro mě bylo letošní Giro d’Italia samozřejmě velmi speciální, Vuelta se na osobní výkonnostní úrovni nepovedla tak, jak jsem očekával nebo chtěl,“ vysvětlil López. "Nicméně jsem se toho v obou závodech opravdu hodně naučil a z různých důvodů mě oba jen více motivovaly k tomu, abych pokračoval v honbě za zatím nepolapitelným vítězstvím. Opravdu chci týmu ukázat, že jejich důvěra ve mě je oprávněná a že mohu vyhrávat."

Generální manažer Trek-Segafredo Luca Guercilena věří, že López si zaslouží podporu týmu poté, co v posledních dvou letech soustavně ukazoval svůj potenciál. „Juanpe je talentovaný mladý jezdec, který si získal naši důvěru a odhodlání od té doby, co se k nám před třemi lety připojil jako stážista,“ řekl Guercilena. „Letos jsme viděli, že se ve svém vývoji pokročil a je i nadále velmi ochotný učit se od zkušenějších jezdců v týmu. Jeho výkon na Giru skutečně upevnil to, o čem jsme jako tým již diskutovali, tedy že jsme měli v plánu dále investovat do jeho kariéry a předčasně prodloužit jeho stávající smlouvu. Opravdu věříme, že Juanpe je schopen naplnit potenciál, který v něm vidíme, a jsem si jistý, že nebude trvat dlouho, než ho uvidíme poprvé zvítězit."