Třiadvacítkářky musely zdolat 108 kilometrů, nejdříve 35 kilometrů dlouhý nájezd a poté pět okruhů před VAM-berg. Zatímco v závodě mužů U23 se rozhodovalo mez uprchlíky, ženy nikoho ujet nenechaly. Až ve čtvrtém výjezdu VAM-bergu se začalo něco dít. Zaútočila favoritka Zoe Backstedt z Velké Británie a na vrcholu měla náskok 22 sekund. 

1140031153.jpg

Ale ani čerstvá mistryně Evropy v časovce vpředu dlouho nevydržela a v dalším výjezdu se v pelotonu udrželo pouze 30 cyklistek, včetně české reprezentantky Julie Kopecký. O medailích se rozhodlo až v cílovém dojezdu, Ilse Pluimers měla nejvíc sil a dojela si pro zlato. Bývalá mistryně Evropy mezi juniorkami porazila Britku Annu Shackley a Švýcarku Lindu Zanetti. 

1139922834.jpg

Julia Kopecký za vítěznou Ilse Pluimers zaostala o 14 sekund. Na dvanáctém místě dokončila Kristýna Burlová. „Musím všechny naše holky pochválit. Jely aktivně. Hned na začátku nám sice spadla Němcová, ale dostala se zpátky do pelotonu. V závěru se to roztrhalo a my měli vpředu Kopeckou s Burlovou. Obě jely výborně. Hodně se nastupovalo, a nakonec to vyšlo na Julii, která byla v klíčovém úniku šesti závodnic. Vypadalo to, že by mohla mít medaili, ve finále byly ty ostatní holky o trošku rychlejší, ale pořád zaslouží velkou pochvalu, stejně jako celý tým,“ zhodnotil vystoupení českých závodnic pro Český svaz cyklistiky trenér René Andrle.