Tým Jumbo - Visma se během několika let vypracoval na jeden z nejlepších celků světa, bývalý Rabobank ještě v roce 2015 získal jen 6 profesionálních vítězství a letos posbíral 51 vítězství, včetně triumfu na Vueltě. 

Pro Jumbo - Visma byl rok 2019 možná nejlepším v historii. A tu má velmi dlouhou, už v roce 1990 vznikl tým Buckler - Colnago - Decca, který se později změnil na slavný Rabobank. Po odchodu silného sponzora nějakou dobu strádal, ale podpora nizozemského Lotta a hlavně řetězce supermarketů Jumbo tým pozvedla. Jumbo - Visma v součanosti patří k nejlepším celkům ve všech typech závodů. 

A od roku 2020 by to mělo být ještě o něco lepší, protože přcihází další lídr na celkové pořadí, vítěz Giro d´Italia Tom Dumoulin. On, Primož Roglič a Steven Kruijswijk si budou muset rozdělit Grand Tours. A to nebude snadné, protože už letos byli jezdci Jumbo - Visma na všech třech pódiích. Roglič skončil třetí na Giru, Kruijswijk obsadil stejné místo na Tour de France a Vueltu Roglič dokonce vyhrál. 

Příchodem Dumoulina se toho dost změní. Roglič sice měl letos lepší sezónu, ale Dumoulin v minulosti vyhrál Giro, dojel zde i druhý a druhý byl také na Tour. Kdo bude jedničkou? Zatím není nic jasné. Kruijswijk se chce vrátit na Tour, protože trať skoro bez časovek mu vyhovuje. Roglič tam chce taky, ale svým programem si zatím jistý není: "Nedokážu s jistotou říct, kam pojedu, ale chci vyhrát Tour de France," prozradil webu cyclingnews.com. 

"Neměl jsem čas studovat trasy, ale ano, Giro má tři časovky a mělo by pro mě být vhodné, ale když nad tím přemýšlím, možná je ještě lepší pro Toma," dodal. Naznačuje tím, jaké je jeho přání? Že by na Giru startoval Tom Dumoulin a na Tour Roglič a Kruijswijk? Je to možné, ale bude Dumoulin chtít zase na Giro? Pro vedení týmu to nebude snadné rozhodnutí. Navíc do role lídra dozrává i Laurens De Plus, své ambice má George Bennett a zlepšuje se Sepp Kuss. 

Tým před novou sezónou posiloval jen trochu, kromě Dumoulina přichází domestik Christoph Pfingsten z BORA - hansgrohe, australský vrchař Chris Harper a talentovaný Nor Tobias Foss. Ten letos vyhrál Tour de l´Avenir a je výhledově dalším lídrem na celkové pořadí. Téměř všem bývalým vítězům nejvýznamnějšího závodu pro kategorii U23 se mezi profesionály daří (Pogačar, Bernal,  Gaudu, Soler, López, Barguil, Chaves, Quintana, Mollema...). Foss by neměl být výjimkou. 

Klasikářská část týmu není tak silná jako ta etapová. Lídrem je Wout van Aert, kterému by měli pomáhat Mike Teunissen, Timo Roosen, Taco van der Hoorn a další, ale kvalitu například celku Deceuninck - Quick-Step tým nemá. Kdyby se Van Aert nedostal do jara ze svých zranění, byl by to velký problém. 

V hromadných dojezdech patří Jumbo - Visma k nejlepším na světě. Dylan Groenewegen vyhrál 15 závodů, včetně etapy Tour de France, kde se ve sprintech prosadili i Mike Teunissen a Wout van Aert. Groenewegen prodloužil smlouvu až do konce roku 2023, ale je jediným ryzím sprinterem v týmu. A vzhledem k ambicím na celkové pořadí se není co divit. Sprinteři moc šancí mít nebudou. Groenewegen se na Tour asi prosadí, ale s velkou podporou počítat nemůže. 

Hlavním cílem týmu Jumbo - Visma je konkurovat britskému Ineosu. Roglič, Dumoulin a Kruijswijk to proti Bernalovi, Froomovi, Thomasovi a Carapazovi nebudou mít snadné, ale žádný jiný tým se tohoto úkolu zhostit nemůže. 

Jumbo - Visma 2020

George Bennett (Nový Zéland)
Koen Bouwman (Nizozemsko)
Laurens De Plus (Belgie)
Tom Dumoulin (Nizozemsko)
Pascal Eenkhoorn (Nizozemsko)
Tobias Foss (Norsko)
Robert Gesink (Nizozemsko)
Dylan Groenewegen (Nizozemsko)
Chris Harper (Austrálie)
Lennard Hofstede (Nizozemsko)
Amund Grøndahl Jansen (Norsko)
Steven Kruijswijk (Nizozemsko)
Sepp Kuss (USA)
Tom Leezer (Nizozemsko)
Bet-Jan Lindeman (Nizozemsko)
Paul Martens (Německo)
Tony Martin (Německo)
Christoph Pfingsten (Německo)
Primož Roglič (Slovinsko)
Tim Roosen (Nizozemsko)
Mike Teunissen (Nizozemsko)
Antwan Tolhoek (Nizozemsko)
Wout van Aert (Belgie)
Taco van der Hoorn (Nizozemsko)
Jos van Emden (Nizozemsko)
Jonas Vingegaard (Dánsko)
Maarten Wynants (Nizozemsko)