Jorgenson strávil čtyři roky ve španělském Movistaru, kde dostal příležitost na velkých závodech, ale do přípravy a tréninku musel investovat sám. Nakonec se mu to vyplatilo, letos zaznamenal víc dobrých výsledků, než v celé předchozí kariéře. Kromě úspěchů v etapových závodech zajel také čtvrté místo na E3 Saxo Classic (za Van Aertem, Van der Poelem a Pogačarem) a deváté místo na monumentu Kolem Flander. 

Tato jeho všestrannost a ochota investovat čas a peníze do vlastní přípravy zaujala tým Jumbo-Visma. Zde by měl mít mnohem lepší podmínky k tréninku a větší zázemí, ovšem příležitostí být lídrem týmu nejspíš moc ne. „Jsme nadšeni, že se k nám rozhodl přidat,“ říká Merijn Zeeman, hlavní sportovní ředitel Jumba. „V posledních několika sezónách se velmi dobře vyvíjel a v několika oblastech ukázal, že patří k nejlepším jezdcům v pelotonu WorldTour. Těšíme se na spolupráci s ním. Společně chceme být ještě lepší.“

Jorgenson nepochybně doufá, že v Jumbu se ještě zlepší a dostane se nakonec do role lídra, ale v konkurenci nizozemského celku to bude těžké. Na pozici lídra na monumentech nemá nárok, v týmu je hned několik zkušenějších a v současnosti silnějších klasikářů, ani v etapových závodech to nebude o moc lepší. Bude těžké dostat se do výběru pro Tour de France i jako domestik.

„Nejvíce se těším na to, že budu součástí týmu, který jezdí o vítězství ve všech závodech,“ říká Američan. „Ať už za sebe nebo za týmového kolegu, boj o vítězství je to, co mě motivuje.“

„Na základě rozhovorů, které jsme spolu vedli, si myslím, že do tohoto týmu velmi dobře zapadám. Hodně jsem o tomto rozhodnutí přemýšlel a těším se, že budu součástí týmu Jumbo-Visma. Mnoho jezdců, kteří se připojili k tomuto týmu, dosáhlo lepších výsledků. To o týmu hodně vypovídá. Chci ze sebe a své kariéry dostat to nejlepší, což je zde možné,“ dodává rodák Walnut Creek v Kalifornii.

Tým Jumbo-Visma má pro příští rok zajištěno už 27 závodníků a proto žádné další velké přestupy nejspíš nechystá. Kromě Jorgensona přijdou tři mladí závodníci z development sestavy, všichni mimořádně talentovaní - Per Strand Hagenes a Johannes Staune-Mittet z Norska a Nizozemec Loe van Belle. Naopak Movistar zatím žádné posily neoznámil.