Hlavními prioritami je vyhrát na jaře alespoň jeden ze dvou monumentů Ronde van Vlaanderen nebo Paris-Roubaix, nejlépe však oboje, a poté ovládnout jak Giro d´Italia, tak Tour de France. Na to první chtějí použít především Wout van Aerta a Dylana van Baarla, na to druhé Primože Rogliče a Jonase Vingegaarda. 

Tým sice navázal na tradici Rabobanku, ale od roku 2013 začal psát zcela novou kapitolu. Společnost Jumbo se stala jedním ze dvou titulárních sponzorů v roce 2015, Visma se přidala v roce 2019. S podporou těchto hlavních sponzorů, kteří budou hlavními podporovateli týmu minimálně až do roku 2027, a pod vedením generálního manažera Richarda Pluggeho, který tým v roce 2013 převzal, to dotáhli až k letošnímu nejúspěšnějšímu roku desetileté historie. A mají v úmyslu v tom pokračovat.

Sestavu na to mají. Kromě výše jmenovaných v týmu pokračují klasikář Christophe Laporte, vítěz etap na Paris-Nice a Tour de France i celkové klasifikace na Okolo Dánska, sprinter Olav Kooij, který vyhrál v letošním roce 12 závodů, klasikář Tiesj Benoot, mj. 2. na Dwars door Vlaanderen a 3. na Amstelu a San Sebastianu, Tobias Foss, světový šampion v časovce, či Koen Bouwman, vítěz dvou etap na Giru. A tím výčet skvělých cyklistů v sestavě týmu, v jehož dresu budou působit cyklisté dvanácti národností, zdaleka nekončí.

V následující sezóně budeme borce tohoto nizozemského týmu vídat opět ve žlutých dresech s výrazným černým pruhem na prsou. Drobné změny ve vizáži soupravy jsou dány především změnami v sestavě sponzorů. Ušili je opět v dílnách nizozemské firmy Agu.

loading...