I poslední jarní klasiku rozhodla početní převaha týmu Quick-Step Floors. Bob Jungels (Quick-Step Floors) nenápadně odjel ve sjezdu z Roche-aux-Faucons a rychle získal solidní náskok. Skoro každý další nástup ze skupiny favoritů pokrýval Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) a neumožnil soupeřům se k Jungelsovi přiblížit. 

Až 6 kilometrů před cílem zaútočil Jelle Vanendert (Lotto Soudal), který Jungelse stáhnul na rozdíl asi 20 sekund, ale následně mu došly síly a propadl se. 2,5 kilometru před cílem společně nastoupili Romain Bardet (AG2R La Mondiale) a Michael Woods (EF Drapac), kteří si to rozdali o zbylá místa na pódiu a lepší byl Kanaďan Woods. 

Alaphilippe v cílovém stoupání porazil své soupeře ze skupiny, ale stačilo to jen na čtvrtou příčku. Pátý projel cílem Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida), šestý Enrico Gasparotto (Bahrain Merida), sedmý Davide Formolo (BORA-hansgrohe) a osmý Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott). 

Devátý skončil Sergio Henao (Sky) a desítku uzavřel Jakob Fuglsang (Astana). Alejandro Valverde (Movistar) neměl ve finiši síly a motivaci a dojel až 13. 

Rozhodující okamžiky 

Favorité čekali na posledních dvacet kilometrů a tři závěrečná stoupání. Ani slavný kopec Redoute, vrcholící 36 kilometrů před cílem, nebyl pro vývoj závodu podstatný. Až na Roche-aux-Faucons zkusil jako první odjet Philippe Gilbert, ale favorité si dávali pozor. Quick-Step Floors měl v plánu útočit, protože hned po Gilbertovi zrychlil Jungels. Favorité ho opět uhlídali, ale už se jelo naplno a tempu první skupiny nestačili Michael Matthews (Sunweb), Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), Geraint Thomas (Sky) a další. Roman Kreuziger byl posledním mužem, který se na vrcholu kopce udržel v první skupině. 

A až poté, ve sjezdu, nenápadně odjel Bob Jungels a rychle získal náskok. Skupina pronásledovatelů si uvědomovala vážnost situace, ale že nebudou spolupracovat bylo docela jasné. 18 kilometrů před cílem poprvé nastoupil Daniel Martin (UAE Emirates), s ním to zkusil Tim Wellens (Lotto Soudal), ale byli dostiženi ostatními. Martin to ale zkusil i dva kilometry později a ještě jednou 13 kilometrů před cílem. Ale vždy neúspěšně. A 8 kilometrů před cílem měl defekt, čímž pro něj závod skončil. 

Mezitím narostl Jungelsův náskok na 50 sekund a vítězství měl stále blíž a blíž. Ale ještě byly na trati dvě stoupání. 6 kilometrů před cílem v kopci Côte de Saint-Nicolas zaútočil Jelle Vanendert, stáhnul Jungelse na pouhých 20 sekund, ale dále už se nedostal. Ve sjezdu a na rovině byl Lucemburčan lepší, zatímco Vanendert slábl. 

2 a půl kilometru před cílem ostře nastoupil Romain Bardet a jako jediný zareagoval Michael Woods. Tito dva dojeli Vanenderta v kopci před cílem v Ans a v poslední zatáčce začal první spurtovat Woods a dojel si pro druhé místo. Bardet skončil třetí. Julian Alaphilippe byl nejspíš nejsilnějším mužem v závodě, ale stačilo to jen na čtvrté místo. Přesto na cílové pásce slavil týmové vítězství. 

Roman Kreuziger jel tentokrát velmi defenzivně. Čekal na samotný konec závodu a cílem projel na osmé příčce. ,,Bylo příjemné počasí a zpátky do Lutychu to bylo po větru, takže to bylo hodně rychlé a začalo se brzo závodit. Některé týmy chtěly včas dojet skupinu v úniku. To nebyl náš plán, my jsme se rozhodli, že tahat nebudeme a spíš jsme se pokusili být aktivní v závěru. Což jsme nebyli, ale kluci odvedli výbornou práci, celý den byli u mě, zejména Albasini a Chris Juul Jensen a následně Daryl Impey, který mě dovezl pod Roche-aux-Faucons na výborné pozici a pak už byl závod v plném tempu. Zůstal se mnou Jack Haig, který na svůj věk jel výborný závod, svůj druhý Lutych a odtáhl co měl. V závěru jsem si v posledních deseti kilometrech hlídal Valverdeho a Alaphilippa, ale začali odjíždět jiní. Když se to teď vyhodnotí, tak možná byla chyba nejet s Vanendertem, nebo s někým z těch lidí, ale po závodě se to řekne jednoduše.", řekl k vývoji závodu. 

Z výsledku byl Roman trochu zklamaný, ale celkově se jednalo o povedené jarní klasiky: ,,Myslím, že můžu udělat žlutou čáru za ardenskými klasikami, které byly jedny z nejpovedenějších, co jsem u profíků. Ve všech třech závodech jsem byl do třetího místa, jednou na pódiu, jednou mi to uteklo a dnes jsem to prostě chtěl hrát do poslední chvíle na Valverdeho a Alaphilippa, a to se úplně nevyplatilo."

Foto Sirotti