Úvodních 80 kilometrů kolem města Angé bylo velmi náročných a soupeři se pokoušeli překvapit Elkov Author, nicméně  každý nebezpečný pokus o únik byl likvidován a po členitém úvodu se podařilo dojet až na cílové okruhy. Těch bylo osm a na 11 km trati měl každý z nich dvě nepříjemná stoupání. 
V tu dobu se už na čele pohybovala čtveřice jezdců, kterou Elkov Author nechal cíleně odjet, jelikož nikdo z nich neohrožoval celkové pořadí. Únik tak dosáhl maximálního rozestupu 2:40 a byl zlikvidován dvě kola před cílem. Poté všichni opět zkoušeli nastupovat a překvapit svým únikem, ale bez úspěchu. 
V úplném závěru pak opět dostali šanci dva farncouzští závodníci, které Elkov Author nechal odjet a daroval jim nejen vítězství, ale tak bonifikační vteřiny, které by jinak mohl získat někdo ze soupeřů ohrožujících Jana Bártu v celkové pořadí. 
Elkov Author pak dotáhl svou strategii do úspěšného konce, když na 3. místě přivezl peloton do cíle Alois Kaňkovský a před poslední 100 km etapou udržel Jan Bárta žlutý dres vedoucího jezdce. “Dnes jsme opět jeli neskutečně týmově a všichni se obětovali pro dosažení celkového úspěchu, krátce shrnul své pocity z etapy Alois Kaňkovský.
Foto ELKOV Author