Vyjdeme-li z dostupných informací, pak to s našimi cyklisty vypadá následovně. Zdeněk Štybar (Jayco AlUla) by se měl poprvé představit na belgické klasice Omloop Het Nieuwsblad (1.UWT) až za měsíc, konkrétně 25. února.

Na další české cyklisty ale nebudeme čekat tak dlouho. Už zítra se postaví na start Vuelta a San Juan (2.Pro) Jan Hirt (Soudal-Quick Step) a Mathias Vacek (Trek-Segafredo).

V ten samý den se jede Clássica Comunitat Valenciana (1.1) a v sestavě Equipo Kern Pharma je i Vojtěch Řepa a v dalším španělském týmu Caja Rural-Seguros RGA Michal Schlegel.

(Zleva) Daniel Babor a Tomáš Bárta

25. ledna začíná pětidenní série tradičních jednorázovek na Mallorce (1.1). Na startu by se mohli objevit i Josef Černý (Soudal-Quick Step) a Daniel Babor (Caja Rural-Seguros RGA)

29. ledna odstartuje sezóna i ve Francii. Na Grand Prix de Marseille (1.1) by si měl odbýt premiéru i třetí český cyklista z týmu Caja Rural Tomáš Bárta.

Karel Vacek vpravo nahoře

O den později, tedy 30. ledna začne pětietapová Saudi Tour (2.1) a v předběžné nominaci týmu Corratec figuruje jméno Karla Vacka.

Určitě jsme všichni mimořádně zvědavi, jak bude pokračovat jeho výkonnostní a výsledkový vzestup, který se v uplynulé sezóně projevil především 7. místem při Závodu míru U23 a i na dalším prestižním etapáku pro kategorii U23 Giro Cyclistico della Valle d´Aosta-Mont Blanc, kde si připsal 2. a 4. místo v náročných horských etapách. Po ročních angažmá v Hagens Berman Axeon, Colpack Ballan, Qhubeka Assos a Tirol KTM dostává ve svých teprve 22 letech další šanci v ambiciózním italském týmu, v jehož programu je mj. Tirreno-Adriatico a dokonce i Giro d´Italia.

Kde začne závodit Pavel Bittner (DSM), není zatím oficiálně známo, ale jeho tým má po Tour Down Under, Vuelta a San Juan a Cadel Evans Great Ocean Road Race v plánu také Saudi Tour. Pavel v Austrálii není a v nominaci do Argentiny ho také nenajdeme. Necháme se tedy překvapit.

Petr Kelemen třetí zprava

Ani o programu Petra Kelemena zatím oficiálně nevíme, ale jeho tým Tudor Pro Cycling má naplánován hodně zajímavý program. Začne na GP de Marseille, od 1. února pokračuje na Etoile de Bességes (2.1), od 9. února naváže v Turecku při Tour of Antalya (2.1) a od 15. února v Portugalsku na Volta ao Algarve (2.Pro). Předpokládejme, že v sestavách švýcarského týmu se tady někde dostane i na Petra.

Ještě nám chybí program Matyáše Kopeckého z Novo Nordisk. Zatím o něm také nevíme, ale jeho tým začne na Tour of Antalya a pokračovat bude od 19. února na Tour du Rwanda (2.1). A jelikož Matyáš, kterému bylo před dvěma dny 20 let, patřil loni v týmu k výsledkově nejúspěšnějším, dá se předpokládat, že na některém z těchto závodů se v nominaci objeví.