Třicetiletá Švýcarka neopouští svět horských kol, ale bude je kombinovat se silniční cyklistikou. Úplným nováčkem na silnici však není, například na mistrovství světa v Yorkshiru byla součástí smíšené štafety Švýcarska, která skončila na 6. místě. 

Myslím si, že tyto dvě disciplíny se mohou navzájem velmi dobře doplňovat. Už teď hodně trénuji na silnici, takže se pro mě zas tak moc nezmění. Zkušenosti z horských kol se mi mohou na silnici hodit, ať už jde o technické dovednosti, tlačenici v hektických startech a sprinterské dovednosti," uvedla Stirnemann, která kromě dvou světových má na kontě i tři evropské tituly ve stejné disciplíně.  

"Hledali jsme jezdce se silnými technickými dovednostmi a mezinárodními závodními zkušenostmi a také jsme chtěli v rámci našeho projektu rozšířit řady švýcarských cyklistek v týmu,“ řekl manažer týmu Bigla Thomas Campana. 

Katusha přibyla do názvu týmu poté, co došlo k dohodě, že se společnost Katusha Sports stane dodavatelem oblečení pro tým, jehož hlavním sponzorem je švýcarská firma Bigla.