Na 42 km trase měly cyklistky k dispozici tři bodované prémie. A vedoucí závodnice Ruth Winder (Trek-Segafredo) měla náskok před svými hlavními soupeřkami, Lianou Lippert (Sunweb) a Amandou Spratt (Mitchelton-Scott), 7 sekund. Takže si musela za pomoci svého týmu soupeřky pořádně hlídat.

A ty se předem nevzdaly. V prvním bodovaném sprintu ukrojila z náskoku Winder 2 sekundy Lippert a ve druhém jednu i Amanda Spratt. Pak však odjelo 12 závodnic, kde nejnebezpečnější byla Lauren Stephens (TIBCO-Silicon Valley Bank), která se v průběžném pořadí nacházela na 7. pozici se ztrátou 34 sekund. Ruth Winder a Trek-Segafredo však toto nebezpečí dokázaly odvrátit, první skupina si do cíle přivezla pouze 10 sekundový náskok, takže nakonec vedení a okrový dres vedoucí závodnice uhájily.

Frapporti pak osvědčila své sprinterské dovednosti a pro tým Bepink vybojovalo parádní vítězství! Druhá skončila Lauren Stephens, kterou tahle aktivita i umístění posunulo na celkovou čtvrtou příčku. Třetí v etapě pak dojela Rushlee Buchanan (New Zealand).

"Ten závod byl docela šílený. Potřebuji čas, abych pochopila, že jsem vyhrála. Mitchelton-Scott a Sunweb jsou silné týmy, takže jsme velmi rády, že jsme je porazily a můžeme slavit," řekla Ruth Winder, než vystoupala na pódium, aby byla korunována celkovou vítězkou. 

Markéta Hájková dorazila do cíle až ve čtvrté, poslední skupině a na 79. místě ztratila nepodstatných 21 sekund. Celkově ji patří, jako nejlepší z týmu Bepink, 35. příčka se ztrátou 5:41 na vítězku. V soutěži o bílý dres to dalo na 12. místo z celkem 23 závodnic klasifikovaných v této kategorii.

Po ženském závodě se postavili na start chlapi při Schwalbe Classic Criterium. Na propagaci, odměny a rozjetí před Tour Down Under.