182 kilometry dlouhá etapa se podobala předchozím rovinatým etapám. Opět do dlouhého úniku vyrazila jen malá skupina, tentokrát to byli Harm Vanhoucke a Lennert Van Eetvelt z Lotto Dstny a Jacopo Mosca (Lidl-Trek). Lottu šlo jen o dvě rychlostní prémie a obě vyhrál Van Eetvelt, čímž snížil ztrátu na vedoucího Jaye Vinea (UAE Emirates) o 6 sekund. Nově má na devátém místě odstup 37 sekund. 

Po druhé prémii se Vanhoucke a Van Eetvelt vrátili do pelotonu a na čele zbyl sám Mosca. Italský cyklista také moc dlouho nevzdoroval a už 40 kilometrů před cílem byl stažen. Peloton však nikam nespěchal a čekalo se na posledních 10 kilometrů. 

V závěru se sprintovalo o každou zatáčku, kruhový objezd, o každou změnu směru. Všechny týmy chtěly být vpředu, ať už týmy sprinterů kvůli dojezdu, tak i sestavy lídrů na celkové pořadí, aby se vyhnuly karambolům. Tentokrát k žádným větším nehodám nedošlo, ačkoliv dojezd byl opět dost chaotický. 

GHBwFTYWYAAW2Q4.jpeg

Alpecin-Deceuninck byl v cílové rovince opět na čele, jenže Kaden Groves se zase nezapojil do boje o vítězství. neměl totiž dostatečnou rychlost. Olav Kooij (Visma-Lease a Bike) se držel u pravé bariéry za Markem Cavendishem (Astana Qazaqstan) a čekal na svou příležitost ke spurtu. Nechtěl vyrazit příliš brzo jako o den dříve, foukal totiž silný protivítr. Když vyrazil, mohl držet svůj směr a neztrácel rychlost žádnými manévry. 

Merlier se dopředu prodíral ze zadních pozic a rozjel se za spurtujícím Samem Welsfordem (Bora-Hansgrohe). Opět se zdálo, že Belgičan je nejrychlejší, jenže Kooij měl kratší cestu k cíli a s minimálním náskokem zvítězil. Pomohlo mu také dobře načasované vhození předního kola na cílovou pásku. 

Merlier hned za cílem naznačoval, že jeden na pomalém defektu zadního pláště, který ho také o něco málo zpomalil. Welsford si dojel pro třetí místo, což je zatím jeho nejlepší výsledek na UAE Tour. 

Vine udržel vedení před závěrečnými dvěma etapami. V sobotu je na programu poslední rovinatá etapa s hromadným dojezdem a v neděli horský finiš na Jebel Hafeet.