Søren Kragh Andersen (Sunweb) měl vynikající především druhou, klesající část 15 kilometrů dlouhé časovky. Zatímco na mezičase na vrcholu stoupání ztrácel na Maximiliana Schachmanna (BORA - hansgrohe) 7 sekund, v cíli byl o 6 sekund před Němcem.  

Časovku dlouho vedl Thomas De Gendt (Lotto Soudal), ale postupně se před něj dostali Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step), Søren Kragh Andersen a nakonec i Schachmann, který zajel vynikající čas, kterým si opět pomohl v celkovém pořadí. 

Abych byl upřímný, je to velká úleva. Konečně mám své vítězství v časovce, takže jsem šťastný, řekl v cíli vítěz etapy. Skoro tomu nemůžu uvěřit, ale usiloval jsem dnes o vítězství. Dal jsem do toho vše a cítil jsem se dobře. Nemám rád rovinaté časovky, mám radši nějaké kopce a technické úseky a změny tempa, takže to pro mě byla ideální trať.    

Z vrchařů se nejlépe dařilo Pellu Bilbaovi (Bahrain McLaren), který skončil pátý se ztrátou 15 sekund, jenže baskický cyklista ztrácel před etapou už přes 3 minuty a není ve hře o celkové vítězství. Důležitější tak byly časy favoritů do hor, kteří takovou ztrátu ještě nenabrali.

Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) ve svém rodném městě ztratil 36 sekund. Časovku velmi dobře zvládl nejlepší mladý závodník, Kolumbijec Sergio Higuita (EF). Drobný vrchař ztratil 46 sekund a porazil o 5 sekund Thibauta Pinota (Groupama - FDJ) a o 6 sekund Naira Quintanu (Arkéa Samsic). Vincenzo Nibali (Trek - Segafredo) neměl svůj nejlepší den, na vítěze ztratil 53 sekundy a na Higuitu 8 sekund. 

V celkovém pořadí se toho změnilo hodně. Schachmann dominuje s náskokem 58 sekund před Sørenem Kraghem. 1:01 ztrácí třetí Rakušan Felix Großschartner (BORA - hansgrohe). Higuita je pátý s odstupem 1:06 a má stále šanci na celkové vítězství, ale záležet bude na výkonu Maxe Schachmanna v sobotní etapě s dojezdem na dlouhém stoupání La Colmiane. 

1:10 a 1:11 ztrácejí Dylan Teuns (Bahrain McLaren) a Tiesj Benoot (Sunweb). Nibali má odstup 1:18. a Pinot 1:30. Alaphilippe je 2:04 za německým mistrem. V dojezdu na La Colmiane se hodně očekává od Naira Quintany, který v současnosti ztrácí 2:38 a musel by předvést neuvěřitelný výkon, aby dokázal porazit Schachmanna, ale také Higuitu.

Chtěl jsem zajet lépe, než před dvěma týdny v Algarve. V kopcích jsem jel naplno. Søren Kragh byl úžasně rychlý, ale byl jsem mu blízko, takže jsem spokojený, přidává Max Schachmann své dojmy. Očekávám velký boj až do konce závodu. Pro udržení dresu udělám vše. Už jsem se díval na ty kopce a vím, co můžu očekávat. Bude to těžké, ale myslím, že mám šanci.

Čeští cyklisté v časovce nejeli na výsledek. Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) byl 56. se ztrátou 1:19, Roman Kreuziger (NTT) projel trať v 78. nejlepším čase s odstupem 1:46.