Kristoff je rekordmanem v počtu etapových vítězství na ARoN. Ve Fauske si připsal sedmý triumf a největší podíl na tom měl jeho tým, který udělal ve složité etapě vše správně. "Tým odvedl skvělou práci, Markus Hoelgaard a Rasmus Tiller během etapy a na konci jsem musel něco dělat jen 100 metrů, protože Magnus Cort Jonas Abrahamsen mě dovezli až na pásku," pochvaloval si Kristoff v cíli.

Tým Uno-X Mobility to přitom neměl vůbec snadné, zejména v posledních 40 kilometrech byla trať náročná a vedla i poplašných cestách. Musel taky kontrolovat silný únik s nejlepším vrchařem Jelle Johanninkem (TDT-Unibet), ke kterému se připojili Simon Pellaud (Tudor), Eivind Broholt Fougner a Storm Ingebrigtsen (Coop-Repsol).

202408052ARN112-ARN_Billy_Ceusters.jpg

Nejdéle vpředu vydržel zkušen Pellaud, ještě 20 kilometrů před cílem měl švýcarský jezdec 40 sekund náskoku. Ten však rychle padal, zejména když peloton přijel na gravelový úsek. Jezdci v hlavním poli zrychlili, aby se dostali na dobré pozice, což se asi 10 jezdcům nepovedlo. Z popředí tak vypadl Milan Fretin z Cofidisu, druhý muž nedělní etapy. 

Týmu Uno-X Mobility ve finále pomohl tým Q36.5 a společně dostihli unaveného Pellauda 8 kilometrů před cílem. Hromandý dojezd by poté už nevyhnutelný. Cort rozjel skvělý spurt, jel na špici tak rychle, že mu to samotnému stačilo na třetí místo v cíli.