Küng si podle mezičasů jel pro stříbrnou, nebo bronzovou medaili, ale místo toho skončil na zemi a cílem projel celý zakrvácený a s rozbitou přilbou v jedenáctém nejlepším čase. Küng si nehodu způsobil sám, na rovině se v silném větru snažil zůstat co nejaerodynamičtější, schoulil se za řídítky, schoval hlavu a nedíval se dopředu. Jenže silnice se zužovala a Švýcar najel v plné rychlosti do plůtků u trati.

Zlomil si ruku a lícní kost a způsobil otřes mozku. Přesto se vrátil na kolo a závod dokončil. Při podezření na otřes mozku by závodníkovi nemělo být umožněno pokračovat, rozhodně ne se zcela rozbitou a nefunkční přilbou. V cíli se mu začali věnovat lékaři a byl převezen do nemocnice, kde byl vyšetřen a kde odhalili rozsah zranění. 

Podle informací švýcarského deníku Blick je jeho celkový stav "za daných okolností dobrý" a Küng už mohl po telefonu mluvit se svou rodinou. Operace prozatím nebyla nutná, ale další upřesnění bude následovat po jeho návratu do Švýcarska.

Pro Künga to znamená konec sezóny, ve které získal dvě individuální vítězství v časovkách Kolem Algarve a Okolo Švýcarska a stal se mistrem světa ve smíšené časovce.