Po odchodu Primože Rogliče z týmu Jumbo-Visma se začalo spekulovat o možnosti startu Seppa Kusse na příštím Giro d'Italia. Jenže americký vrchař o start v Itálii nestojí, vadí mu hned dvě časovky. Navíc má povinnosti na Tour de France a chce se vrátit na Vueltu, do země, kde žije a která je mu v Evropě nejbližší. 

Prozradil to webu globalcyclingnetwork.com. „Myslím, že příští rok bude možná trochu brzy na to, abych jel znovu všechny tři závody, ale určitě bych chtěl Giro ještě někdy jet,“ řekl na tiskové konferenci před exhibičním závodem Tour de France Prudential Singapore Criterium.

20231030SC100001-A.S.O._Danial_Hakim.JPG

„Ale příští rok to vypadá na příliš mnoho kilometrů časovek a také si myslím, že je hezké jet Tour a soustředit se na ni, ať už budu pomáhat, nebo cokoli jiného. A pak jet Vueltu, což je pro mě opravdu hodně důležitý závod,“ vysvětluje svůj postoj a rozhodnutí. 

„Přál bych si, aby tam bylo více vysokých hor, ale to možná až další rok,“ dodal. Kuss po vítězství na Vueltě výrazně změnil svůj postoj k roli lídra pro velké závody. Dříve se bál zodpovědnosti lídra, po úspěchu ve Španělsku má mnohem větší sebevědomí a díky odchodu Rogliče je nově dvojkou týmu pro celkové pořadí. „Budu teď mít víc příležitostí, a i kdyby nás bylo více lídrů, tak by mi to nevadilo, protože nakonec se musím snažit já sám a být tam s těmi nejlepšími,“ říká. „Na Vueltě jsme měli dva lídry a stejně jsem dostal šanci, ale teď bude více závodů, které budu mít volnost. Můžu jet na etapy nebo jet na celkové pořadí, pokud to bude možné.“

„V letošní sezoně jsem překvapil sám sebe tím, že jsem objel tři Grand Tours, třetí z nich vyhrál a ve všech třech byl opravdu konzistentní. Když vím, že to dokážu, dodává mi to hodně sebevědomí,“ uzavírá Kuss.