Bývalý mistr světa (2014), který může úspěšně závodit na dlažebních kostkách, v Ardenách i v horách Tour de France, se cíleně připravuje a těší se, že mu koncentrace závodů přinese pozitiva a výhody: "Teď je těžké vše dobře posoudit, protože máme ještě dva měsíce do závodění a stále je dost času na vybudování formy pro první závody. Ale od prvního srpna do konce října chci mít hodně dobrou formu.“

"Když se podívám na celkovou situaci s novým kalendářem, možná je to pro mě snová příležitost. Pro klasiky mohu sestavit jeden blok formy - což je můj hlavní cíl. Formu dokážu podržet tři měsíce, protože když o tom přemýšlíš, normálně závodím tvrdě déle než v tomhle časovém rozsahu,“ řekl novinářům na jihu Francie, kde se nyní připravuje. 

Kompletní plány závodů musí být ještě dokončeny, ale pokud se nic nezmění, začne Kwiatkowski závodit na Strade Bianche 1. srpna, které už dvakrát vyhrál (2014, 2017). Následující víkend je na pořadu Milan-San Remo. Dalším jeho významným plánem je potom účast na Tour de France. Doufá, že i po Tour bude mít dost sil a formu pro závěrečné podzimní klasiky. 

Do té doby se může bývalý vítěz Milan-San Remo (2017) a Amstel Gold Race (2015) bavit tréninkem a e-závody , které vytvořil jeho tým Ineos: „Při pohledu na různé sporty a disciplíny poskytuje platforma e-race cyklistice příležitost předvést se, i když jsme doma. To nám dává další šanci ukázat, že můžeme zůstat ve spojení s našimi fanoušky," uzavřel Michal Kwiatkowski, jeden z nejlepších polských cyklistů historie.

Letos před dobou pandemie stihl Kwiatkowski v únoru dva kratší etapáky: Algarve a Valencianu. Nejlepší výsledek zaznamenal v časovce na Algarve, kde dojel 6. za Evenepoelem, Dennisem, a Kungem a dosáhl shodného času se Schachmannem a Lópezem.