Deceuninck - Quick-Step prodloužil smlouvy třem Belgičanům, kteří patří k dlouholetým oporám. Veteráni Dries Devenyns a Iljo Keisse jsou především domestici, Yves Lampaert patří k lídrům pro klasiky.  

Devětadvacetiletý Lampaert se s Patrickem Lefeverem dohodl na dvouleté smlouvě. V belgickém celku působí už šest let a získal zde belgický titul v silničním závodě i v časovce, dvakrát vyhrál Dwars door Vlaanderen, etapu Vuelty a byl třetí na Paříž - Roubaix. Patří k loajálním závodníkům, který se postupně zlepšuje a vypracoval se do role jednoho z lídrů pro jednorázovky. 

"Yves je součástí našeho kruhu důvěry už nějakou dobu. Víme čeho je schopen a věříme, že se bude ještě zlepšovat. Svými týmovými kolegy je uznáván a nikdy neváhá, když má někomu pomoci. Tým má pro něj přednost, tak, jak by to ve ´Vlčí smečce´ mělo být. Jsme rádi, že s námi zůstane další dva roky," chválí Patrick Lefevere svého oblíbeného svěřence. 

Lampaert byl po vypuknutí pandemie nervózní, protože mu letos končila smlouva a nemohl předvést své schopnosti na klasikách. Na Omloop Het Nieuwsblad skončil druhý, ale o novém kontraktu se nemluvilo a tak začal přemýšlet o případném přestupu, ale odejít vlastně nikdy nechtěl, Deceuninck měl vždy přednost. "Je pěkné, že mi Patrick a celý tým věří. Je to pro mě povzbuzení před dalšími závody. Můžu se do nich pustit s čistou hlavou," přidává svůj pohled Yves Lampaert.

Lefevere vysvětluje, že před jednáním s případnými posilami se chtěl nejdřív postarat o současné závodníky svého týmu: "Pro všechny je to teď těžké. Chtěl jsem se nejdřív postarat o smlouvy našich současných závodníků. Je to zvláštní rok a nechtěl jsem s tím čekat do října a listopadu a přidávat jim stres tím, že nebudou mít podepsanou smlouvu." 

Zatímco Lampaert získal dvouletou smlouvu, starší cyklisté se v Deceunincku musejí smířit s pouze ročním prodloužením. Patrick Lefevere nedává starším cyklistům delší jistotu, takové je jeho osobní pravidlo. Proto odešel Philippe Gilbert a proto Iljo Keisse a Dries Devenyns získali kontrakt jen do konce roku 2021. 

Keissemu je už 37 let a Devenynsovi bude 37 let za pár týdnů. Oba za sebou mají dlouhou kariéru, většinu času spojenou s týmy Patricka Lefevera. "Dries byl před pandemií úžasný. Například jeho skvělé vítězství Cadel Evans Great Ocean Road Race. A Iljo plní bezchybně svou roli. Oba už mnohokrát prokázali službu našemu týmu. Je jim hodně přes třicet, takže už asi nebudou závodit dalších pět let, ale teď víme, co od nich můžeme očekávat a co nám přinesou," říká Lefevere o obou Belgičanech.  

Keisse je dokonce nejstarším a nejzkušenějším jezdcem Deceunincku, příští sezóna bude jeho už dvanáctá v modrém dresu. "Moc lidí tohle říct nemůže, možná jen Tom Boonen," je na to hrdý závodník, který je také velmi dobrým dráhařem. "Mým snem je závodit do 40. narozenin, které budou 21. prosince 2022, takže mám stále dva roky před sebou. Budu na tom tvrdě pracovat, nechci končit po roce jako je tento." 

Devenyns letos týmu přinesl prestižní vítězství na první jednorázovce WorldTour v Austrálii a je jedním z nejcennějších domestiků. Loni startoval na Tour de France a jako kapitán týmu by se zde měl objevit i letos. Přijít o tak spolehlivého závodníka by byla chyba. "Doufal jsem, že smlouvu prodloužím. Jsem rád, že jsme se dohodli tak rychle. Udělám vše pro to, abych pomohl kolegům vítězit. Možná jsem už trochu starší, ale fyzicky se stále cítím dobře."