O tři vteřiny zaostával za vítězem časovky Stefanem Küngem (Groupama - FDJ) nyní má stejné tři vteřiny k dobru. I přes nejtěžší, nejdelší a prozatím nejchladnější etapu došlo k předpokládanému scénáři, tedy boji o bonifikační vteřiny.

Závěr etapy ovšem nebyl jednoduchý a tak došlo i k dělení pelotonu na cílové pásce. Ovšem opět jen v jednotkách vteřin. Počasí a prudký vítr nepřinesl dělení pelotonu na trati, jen v okamžiku, kdy vyjel peloton před Liptovským Hrádkem z lesa, došlo na terezín, ale očividně se profesionálům do dřiny spojené s jízdou na větru nechce a tak se peloton po chvíli opět sjel.

Samotný závěr byl technicky složitý, ale krásný. Vjelo se do úzkých uliček, závodníky čekalo prudké stoupání a velice technický dojezd. A to se dá očekávat i dnes v Hlohovci, také ve třetí etapě je cílové stoupání, navíc sedm kilometrů před cílem je poslední vrchařská prémie. Pochopitelně to není profil pro vrchaře, ale pro dobré klasikáře a je zde šance na útok silného jezdce. Snad atraktivitu dojezdu neovlivní přílišná taktika týmů.

Pro našeho nejlepšího v celkové klasifikaci Honzu Bártu jsou tyto dojezdy složité, ale drží se statečně v první desítce celkové klasifikace, i jako nejlepší závodník z kontinentálních týmů.