Leopold König je jedním z nejúspěšnějších českých profesionálů historie, vítěz etapy na Vueltě, sedmý muž celkového pořadí Tour de France, šestý na Giro d´Italia, devátý na španělské Vueltě a vítěz celkem pěti profesionálních závodů. Po předčasném ukončení aktivní sportovní kariéry se k cyklistice vrací v roli ředitele Czech Tour a Závodu míru U23.

König byl až do konce loňského roku závodníkem týmu BORA - hansgrohe, ale nezávodil od března roku 2018. Kvůli zdravotním problémům vynechal většinu sezóny 2018 a celý rok 2019. V roli ředitele obou závodů vystřídá Jaroslava Vašíčka, který ale zůstává předsedou organizačního výboru a vedoucí osobou v pořádající společnosti.

Königova pozice bude oficiálně představena 26. února na tiskové konferenci v Praze. Kde budou také představeny letošní ročníky Závodu míru a Czech Tour. Na druhý jmenovaný závod míří podle zákulisních informací exkluzivní závodníci. Na startu by se mohli objevit Mathieu van der Poel společně s Petrem Vakočem v dresu týmu Alpecin - Fenix a Greg Van Avermaet s Josefem Černým v trikotu polské sestavy CCC.

Pozvánku na Czech Tour dostalo pět sestav WorldTour, včetně týmů BORA - hansgrohe a Mitchelton - Scott, který obhajuje celkové vítězství Daryla Impeyho. 

Více informací o Leopoldu Königovi a závodech Czech Tour a Závod míru přineseme po tiskové konferenci.