loading...

Lorena Wiebes se loni stala světovou jedničkou, vítězkou největšího počtu závodů a nizozemskou šampionkou. To vše v pouhých dvaceti letech. Pro nejlepší spurterku světa ale byl tým Parkhotel Valkenburg najednou příliš malý. Přicházely nabídky z různých celků, které mladičkou závodnici lákaly na lepší podmínky a opravdu profesionální mzdu. Jenže cyklistka měla platnou smlouvu s nizozemským celkem. Spor Loreny Wiebes s Parkhotelem Valkenburg se vyhrotil a až výhružka soudem donutila závodnici respektovat platný kontrakt. 

Věci se od zimy pohnuly vpřed a od 1. června je Lorena Wiebes volná. Toho využil Sunweb, který měl o její služby dlouhodobě zájem. A pojistil si ji na čtyři roky, až do konce sezóny 2024. "Lorena je jednou z nejvíce nadějných závodnic své generace a pomůže našemu ženskému týmu posunout se na vyšší úroveň. Po přestupu z juniorek mezi ženy udělala obrovský krok vpřed a její talent okamžitě přinesl úspěch. Zlepšuje se i v klasikách, takže bude naší klíčovou závodnicí. Loreně je pouze 21 let a pořád potřebuje čas na vývoj a zlepšení. Těšíme se, že jí v tom v následujících letech pomůžeme," říká Hans Timmermans, trenér týmu Sunweb.   

Sama cyklistka je ráda, že se konečně dostala do silnějšího týmu s lepším zázemím, který odpovídá jejím kvalitám. "V Sunwebu je velmi profesionální prostředí a jsem si jistá, že lidé kolem mě mi pomůžou dostat se na vyšší úroveň. Těším se na závody, až budou pro všechny bezpečné a na svůj debut v dresu týmu sunweb. Když vím, že ten den přijde, mám aspoň motivaci trénovat v těchto složitých časech."