Rovinatá 6. etapa vyvrcholila dvoukilometrovým stoupáním Cullera s průměrem 8,7 %. Skupina pěti uprchlíků měla pod kopcem náskok pod půl minuty, přesto se Magnus Cort (EF Nippo) dokázal udržet na první pozici a získal své čtvrté vítězství na Vueltě.

Do dlouhého úniku se vydalo celkem pět jezdců, kromě Corta to byli Bert-Jan Lindeman (Qhubeka NextHash), Joan Bou (Euskaltel Euskadi), Jetse Bol (Burgos - BH) a Ryan Gibbons (UAE Emirates). Už před etapou se mluvilo o velké šanci uprchlíků ziskat etapové vítězství, protože sprinterské týmy neměly zájem uprchlíky stahovat. Nakonec to však tak snadné nebylo. V hlavním poli se našlo dost týmů, které byly ochotny pracovat a snižovat odstup. A cyklisty potrápil také silný vítr.

Vítr a terezíny málem staly Magnuse Corta vítězství. V hlavním poli se totiž kvůli silnému větru začalo zrychlovat a náskok uprchlíků padal. Snažil se zejména Movistar a dostal do úzkých hodně soupeřů. Odpadl Hugh Carthy (EF Nippo), problémy měl Kenny Elissonde (Trek - Segafredo) a další. Ale všichni se dokázali vrátit. Pro Carthyho ovšem problémy neskončily. Vysoký Brit podruhé odpadl 13 kilometrů před cílem a jen díky snaze svých takových kolegů se do hlavního pole vrátil o 5 kilometrů později.

Uprchlíky stahoval především Movistar, který si do náročného dojezdu věřil. Přidal se i Deceuninck - Quick-Step. V posledních kilometrech se dopředu posunul Ineos Grenadiers a pokusil se pro své lídry vytvořit co nejlepší pozice. V nájezdu do cílového stoupání zaútočil Joan Bou, ale dlouho nevydržel a odpadl. Více sil měli podle očekávání Cort a Lindeman. Jezdci na celkové pořadí se k nim nepřibližovali podle očekávání. Ineos nedokázal útočit, pouze reagoval na nástup Primože Rogliče. Cort se mezitím stále držel na prvním místě.

Jezdci Movistaru a také Michael Matthews (BkeExchange) a Aleksandr Vlasov (Astana - Premier Tech) se pokusili Corta dostihnout, ale až útok Primože Rogliče byl pro Dána nebezpečný. Roglič těsně před cílovou páskou Corta dostihl, ale předjet ho už nezvládl a 28letý cyklista získal své 19. profesionální vítězství. Roglič dojel druhý a Andrea Bagioli (Deceuninck - Quick-Step) třetí. 

"Tohle vítězství je výjimečné, protože jsem ho získal neobvyklým způsobem," říká vítěz etapy Magnus Cort. "Ty předchozí etapy jsem vyhrál ve spurtu pelotonu. Rád jsem ukázal, že dokážu vyhrát v různých terénech a z úniku. Nevěděl jsem přesně, jestli mám šanci na vítězství a jak velký mám náskok. Peloton jel pod kopcem rychle, lídři tam bojovali o pozice. Viděl jsem, že pořád máme malý náskok a prostě jsem se jen snažil dostat nahoru co nejrychleji. A doufal, že se u mě nikdo neudrží. Díval jsem se za sebe a na konci to bylo těsné. Jsem moc rád, že jsem Rogliče udržel za sebou. Asi 150 metrů před cílem jsem ho viděl přijíždět, dal jsem do toho všechno a naštěstí to vyšlo."       

Etapa měla překvapivě velký vliv na celkové pořadí. Roglič si dojel pro 6 bonifikačních sekund a najel další 4 sekundy na Vlasova a Enrica Mase (Movistar), 8 sekund na Egana Bernala (Ineos Grenadiers) a Alejandra Valverdeho (Movistar) a 9 sekund na Miguela Angela Lópeze (Movistar). A další dopadli ještě mnohem hůř. Adam Yates (Ineos Grenadiers) ztratil 25 sekund a Mikel Landa (Bahrain Victorious) 27 sekund. Nešťastník Carthy zaostal o 2:50, propadl se na 33. místo (+4:28) a na loňské třetí místo celkově nejspíš nenaváže.  

Kenny Elissonde ztratil kontakt velmi rychle a o červený dres přišel. Roglič má nově náskok 25 sekund před Masem, 36 sekund před Lópezem a 41 sekund před Valverdem, stejný odstup má také Bernal. Vlasov se posunul o pět příšek vzhůru, je šestý se ztrátou 53 sekund. Landa na devátém místě ztrácí už 1:12. 

Čeští závodníci měli opět týmové úkoly a do boje o před příčky se nezapojili. Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) dojel se ztrátou 3:30, Jan Hirt (Intermarché - Wanty - Gobert) a Josef Černý (Deceuninck - Quick-Step) dokončili s velkým odstupem v grupetu.   

V bodovací soutěži zůstal první Jasper Philipsen (Alpecin - Fenix). Dres nejlepšího vrchaře udržel Rein Taaramäe (Intermarché - Wanty - Gobert) a nejlepším mladým jezdcem je stále Egan Bernal, ale Vlasov se přiblížil na rozdíl 12 sekund.