Vše je zatím v rovině spekulace. Ovšem vycházející z jistých indicií a signálů, uveřejněných na zahraničních webech jako jsou WielerFlits či VeloNews.

B&B Hotels-KTM, který údajně i pro příští rok žádá o licenci ProTeams, by měl od roku 2023 pracovat s výrazně vyšším rozpočtem díky vstupu nového sponzora, přičemž se mluví o Amazon France. Což pochopitelně zakládá možnost najmout cyklisty zvučnějších jmen.

Mark Cavendish by mohl být jedním z nich. Jednak se poté, co mu v Quick-Stepu sdělili, že s ním už nepočítají, obrátil na nizozemskou manažerskou agenturu SEG Cycling s cílem najít nový tým pro rok 2023.

Tahle agentura zastupuje řadu dalších jezdců, z nichž Cees Bol (DSM) a Nick Schultz (BikeExchange-Jayco) by měli být hotovými posilami tohoto druhodivizního francouzského celku.

A jednak v minulém týdnu probíhalo u tohoto týmu zkoušení oblečení na další sezónu a Mark u toho měl být.

Navíc šéf týmu Jérôm Pineau připravuje tiskovou konferenci, případně týmovou akci na 26. října v Paříži. Což je den předtím, než bude představena slavnostně trasa nového ročníku Tour de France. Takže na místě bude velké množství médií.

A představení Marka Cavendishe coby nové posily a v případě potvrzení této skutečnosti největší mediální hvězdy týmu se jeví jako pravděpodobné a logické.

Kromě Cavendishe, Bola a Schultze by mohl do týmu přijít špičkový rozjížděč sprinterů Ramon Sinkeldam a dokonce by se mohl do profipelotonu vrátit na přání Cavendishe i 39letý Maximiliano Richeze, který v polovině roku v týmu UAE ukončil sezónu.

V kontaktu s týmem B&B je údajně i další výborný cyklista a především vrchař Stephen Williams, kterého také zastupuje stejná nizozemská manažerská agentura a jenž poslední čtyři roky závodil za Bahrain Victorious.

Mluví se i o Sébastienu Reichenbachovi, který ale VeloNews řekl, že jde do jiného týmu. Na ráně je švýcarský Tudor, takže by Reichenbach šel domů. Tudor od nové sezóny postupuje do úrovně ProTeams a jedním z nováčků by měl být i Mika Heming, který letošní rok prožil v českém týmu ATT Investments.

13. etapa Tour de France 2021

Angažmá Cavendishe v tomto týmu by mu umožnilo pokusit se v příštím ročníku Tour de France stát se jediným rekordmanem v počtu vítězných etap. Aktuálně jich má na kontě 34, stejně jako legendární Eddy Merckx.

Mark přitom není vůbec bez šancí. Prožil si hluché období, kdy od roku 2017 do roku 2020 vyhrál jen dvě etapy, přičemž poslední dva roky z vymezeného období nedal ani ránu. A pamatujeme, jak se slzami v očích vypadal na neslavný konec slavné kariéry.

Dostal ale šanci od Patricka Lefevera v belgickém týmu a hned v prvním roce vyhrál deset závodů a v letošním pět. A ne ledajakých. Z nejvyšší kategorie po etapě na UAE Tour a Giru (viz titulní snímek), z úrovně Pro v Omanu a Milan – Torino a navíc se stal britským šampionem.

Dvojnásobný vítěz bodovací soutěže na Tour de France. Naposledy 2021.

Obdobný vývoj kopírují vítězné etapy na Tour de France. V roce 2016 vyhrál čtyři etapy. Pak čtyři roky nic a v roce 2021 přidal další čtyři, čímž se dostal na úroveň Merckxe.

Tak teď jen zbývá počkat, zda se přestup potvrdí a zda se Mark stane jedinou legendou i v počtu vyhraných etap na Staré dámě. Protože jinak už legendou dávno je, o čemž svědčí jeho 161 vítězství včetně etap mj. také na Giru (16) a na Vueltě (3), jakož i titul světového šampiona.