Marlen Reusser byla jednoznačnou favoritkou mistrovské časovky na šampionátu v nizozemské provincii Drenthe. V silném větru na rovinaté trati rozhodovala hrubá síla a aerodynamika a první opravdu rychlý čas zajela Francouzka Audrey Cordon-Ragot, která zaznamenala průměrnou rychlost 48,251 km/h. 

Zkušená francouzská reprezentantka se posadila do horkého křesla vedoucí závodnice a čekala na největší favoritky. O pouhých 5 sekund ji porazila nejdříve Britka Anna Henderson a jen o chvíli později také Rakušanka Christine Schweinberger. Ta ztratil jedinou vteřinu na Annu Henderson a odsunula Audrey Cordon-Ragot na průběžné třetí místo. Současná mistryně světa v závodě s hromadným startem, Belgičanka Lotte Kopecky, byla o necelou sekundu horší než Francouzka a bylo jasné, že tentokrát na medaili nedosáhne. 

Jenže na trati stále byla vítězka posledních dvou evropských šampionátu a na druhém mezičasu už měla ohromný náskok 27 sekund. A před cílem svůj náskok ještě výrazně navýšila a do cíle se dostala s náskokem 43 sekund před Annou Henderson. 

České reprezentantce Denise Slámové závod nevyšel, na 29. místě ztratila 4:51 na Marlen Reusser.


Šumpík osmý a Kvasničková dvanáctá ve svých kategoriích

Ve středu závodily všechny kategorie, takže už od rána se rozdávaly evropské tituly. Nejlepší český výsledek zajel Pavel Šumpík v závodě juniorů. Na Alberta Withena Philipsena, nového mistra Evropy, ztratil na osmém místě 1:12. Dán, současný mistr světa na silnici i na horských kolech, byl suverénní, druhého Nora Jorgena Nordhagena porazil o 47 sekund a třetího Senteho Sentjense z Belgie  o 49 sekund.  

Druhý český závodník Daniel Rubeš skončil devatenáctý se ztrátou 1:33. 

V závodě žen U23 se Eliška Kvasničková do první desítky nedostala, na dvanácté příčce ztratila 2:13 na Zoe Backstedt z Velké Británie. Všestranná Britka se švédskými kořeny neměla konkurenci, druhou Antonii Niedermaier z Německa porazila o 58 sekund a třetí Finku Aniinu Ahtosalo o 1:34. Velmi blízko medaili byla Slovenka Nora Jenčušová, která na Finku ztratila jen 2 sekundy a skončila čtvrtá. 

Startovala take Kristýna Burlová, která ztratila 3:02 a skončila devatenáctá. 

Ve druhé a třetí desítce skončily juniorky Kateřina Douděrová a Nela Kaňkovská. Douděrová na 18. místě ztratila 2:19 na novou mistryni Federicu Venturelli z Německa. Kaňkovská na 24. příčce zaostala o 2:33.  

Mezi muži U23 jsme českého zástupce neměli. Titul obhájil Belgičan Alec Segaert, druhé a třetí místo patří Dánsku, Carl-Frederik Bévort ztratil 38 sekund a Gustav Wang 52 sekund.