A nepomůže ani to, že Vuelta začíná v Nizozemsku, kde jezdci absolvují tři etapy. 

Je to dáno skutečností, že pravidla UCI stanovují, že na Grand Tour může startovat maximálně 22 týmů po osmi jezdcích. A počet týmů WorldTour se pro příští rok postupem Cofidisu rozrostl na 19 týmů. Nejúspěšnější ProConti 2019, tým Total Direct Energie, si vybojoval právo na automatickou divokou kartu na všech závodech WorldTour včetně Grand Tour. Sice rezignoval na Giro, ale Vueltu v plánu má.

Zbývají tedy pouze dvě divoké karty na tři španělské ProTour týmy, které mají samozřejmě zájem na Vueltě startovat: Caja Rural-Seguros, Burgos-BH a Fundación Euskadi. 

I kdybych tu rád Mathieu Van der Poela viděl, zájem na propagaci španělské cyklistiky je důležitější, proto je téměř nemožné pozvat jeho tým na Vueltu 2020,“ nechal se slyšet Guillén. 

O divokých kartách bude s konečnou platností rozhodnuto v polovině dubna po závodě Itzulia Basque Country. 

Znamená to, že tím pádem s velkou pravděpodobností padá i šance pro Petra Vakoče dostat se příští rok na tuto Grand Tour. Společně s ním přícházejí o stejnou možnost i další letošní posily, jako například Sacha Modolo, Kristian Sbaragli, Scott Thwaites, Louis Vervaeke či Floris De Tier. 

Trasa Vuelty 2020 bude představena v Madridu zítra 17. prosince.