Každý rok Tour de France končí chaotickým spurtem na Champs Elysées v hlavním městě Francie a letošní ročník nebyl výjimkou. Nejdříve však byla spousta času na oslavy a fotografie před vjezdem do Paříže. Symbolický sólový útok předvedl Victor Campenaerts (Lotto Dstny), který byl vyhlášen nejaktivnějším závodníkem celé Tour de France. 

Na okruzích v centru Paříže se však už závodilo opravdu. 48 km před cílem zaútočil Tadej Pogačar (UAE Emirates), ale nedočkal se spolupráce s Nathanem Van Hooydonckem, kterého za Slovincem vyslal tým Jumbo-Visma. Pogačarův pokus byl zlikvidován, stejně jako všechny další pokusy ostatních agresivních cyklistů. 

Hromadný dojezd byl nevyhnutelný, což však Pogačarovi nevadilo a dovedl na čele celý peloton do posledního kilometru. Poté už to převzal tým Alpecin-Deceuninck. Mathieu van der Poel rozjel spurt Philipsenovi, ale ten se svým sprintem čekal a předjel ho Groenewegen. Začal až příliš brzo, za Nizozemcem se rozjel Pedersen a dopředu se nakonec zprava prosmýkl taky Philipsen, ale byl to Meeus, který z levé strany projel cílovou pásku úplně první. 

Jonas Vingegaard se svými týmovými kolegy už dlouho slavil daleko za prvními, závěrečné kilometry byly totiž neutralizovány pro celkové pořadí, takže o nic ze svého náskoku nepřišel. Pogačara v konečném pořadí porazil o 7:29, což je nejvíc od roku 2014 a triumfu Vincenza Nibaliho. Pro třetí místo a první Grand Tour pódium v životě si dojel Adam Yates. 

Pogačar převzal svůj čtvrtý bílý trikot pro nejlepšího závodníka do 25 let. Philipsen poprvé v kariéře vyhrál bodovací soutěž a Giulio Ciccone (Lidl-Trek) to samé dokázal ve vrchařské soutěži.