Hromadné dojezdy rovinatých etap jsou ve Spojených arabských emirátech dost zrádné. Na širokých silnicích se sprinterské vlaky jednotlivých týmů snadno navzájem předjíždí a to způsobuje chaotické přelévání jezdců, pády a nečekané finiše.

Zcela rovinatá 4. etapa měřila 168 kilometrů a končila v Dubaji na pobřeží. Průběh etapy nepřinesl nic zajímavého, do dlouhého úniku se vydal opět Mark Stewart (Corratec-Vini Fantini), kterého tentokrát doplnil Harm Vanhoucke (Lotto Dstny). Stewartovi šlo opět jen o rychlostní prémie, obě vyhrál a dobrovolně se vrátil do pelotonu. Vanhoucke vydržel na čele o něco déle, ale nakonec se rozhodl, že nemá cenu se vpředu větrat a také se vrátil.

Něco se začalo dít až v závěrečných deseti kilometrech. Sprinterské týmy si začaly hledat místo na čele pelotonu a sestavy favoritů na celkové pořadí se snažily ochránit své lídry, takže vpředu začalo být poměrně těsno. Vyvrcholilo to pádem 3 kilometry před cílem, do kterého se zapletl také Jay Vine (UAE Emirates), lídr celkového pořadí. Australan naštěstí nespadl, jen se zdržel, ale o žádný čas nepřišel, protože k incidentu došlo v ochranné zóně. Spadl Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step), ale měl by být zcela v pořádku. 

V posledním kilometru závodu si dopředu najel Alpecin-Deceuninck, je než se jezdcům belgického týmu vůbec nepodařilo rozjet Kadenu Grovesovi spurt. Australan nezachytil brzký nástup Olava Kooije (Visma-Lease a Bike) a jen se propadal. Kooij vyrazil hodně dynamicky, ale příliš brzo, v jeho háku se rozjel Tim Merlier (Soudal Quick-Step) a snadno mladého soupeře porazil. Před Kooije se dostal také Arvid de Kleijn (Tudor). 

V Merlierově podání vypadal spurt velmi snadně: "Sprint není nikdy snadný, možná to tak vypadalo, ale ve skutečnosti nebyl," usmál se Belgičan. A ocenil práci svého týmu, do kterého patří také Jan Hirt: "Celý den mě drželi na dobré pozici. Pak jsem byl připraven začít spurtovat, ale vlastně to bylo trochu moc brzy. Chvíli jsem se držel zpátky a pak jsem mohl znovu začít zleva. Snažil jsem se naskočit Kooijovi do háku a předjel jsem ho. Tak se mi podařilo vyhrát."

Čtvrtým místem překvapil Polák Stanislaw Aniolkowski (Cofidis), pátý byl Jakub Mareczko (Corratec-Vini Fantini) a šestý Fabio Jakobsen (DSM-Firmenich PostNL). Do první desítky se zase vůbec nedostali Sam Bennett, Mark Cavendish, Dylan Groenewegen a Sam Welsford.