Emil Hekele zvítězil v Japonsku, Michael Boroš byl druhý v neděli v Itálii a Tomas Kopecký třetí v Uničově.

Michael Boroš nelitoval cesty a po Uničově, kde se nezadařilo, jak by chtěl, si jel v neděli zazávodit do Itálie. Podlehl zde pouze domácímu Dorigonimu (21 let) o 12 vteřin. Další 3 vteřiny za ním projel přes cílovou čáru jiný Ital Bertolini. Ve startovním poli bylo 44 cyklistů a kromě Michaela už jen jeden cizinec: reprezentant Chile, který dostal tři rundy. Michael si připsal 30 UCI bodů, které se mu budou hodit na světových pohárech a hlavně mistrovství světa.

Obdobně tak učinil i o minulém víkendu, kdy po Jabkenicích, kde vyhrál, závodil také v Itálii na jiné C2. Tehdy podlehl Belgičanu Baestaensovi o 10 vteřin a Bertolinimu o 8. Za Michaelem dojel na 4. místě Švýcar Zahner, který v Uničově bral 2. příčku.

Velkou zajímavostí víkendu ovšem je fakt, že "konečně" nevyhrál Mathieu Van der Poel! V sobotu totiž dojel až 3. za Aertsem a Iserbytem. V neděli to už byl zase stereotyp. Druhý z víkendových belgických crossů ovládl o 14 vteřin před Pidcockem.

V tomhle závodě se pokoušel krosařům konkurovat belgický "žerík", který se utrhl pánovi/paničce z řetízku, a když ho začali cyklisté předjíždět, dal jim najevo svou nevoli tím, že se jim pokoušel zachytit nohy, aby nemohli točit. Ve snaze odvolat ho ze závodu pobíhalo po trati a krosařům se pletlo pod kola vícero civilistů. Takže zas takový stereotyp to nebyl.

https://twitter.com/i/status/1206215964754432001