V sobotu se na start Le Tour des 100 Communes (176 km a 1400 výškových metrů) postavilo 22 kontinentálních a klubových týmů včetně mládežnických záloh FDJ, Quick-Step, Intermarché, Bingoal a Uno-X. Naprostá většina startovního pole patřila do kategorie U23. 

V denním úniku dvojice a za ní čtveřice závodníků, kteří se později sjeli dohromady, patřil k nejaktivnějším 18letý Federico Savino ze Soudal Quick-Step Devo Team, který cestou posbíral přehršel bodů na sprinterských a vrchařských prémiích. Únik však byl zlikvidován a vypadalo to na hromadnou koncovku. Jenže 6 km před cílem zaútočil sólově 19letý týmový kolega Savina Jonathan Vervenne a podařilo se mu o pár metrů odolat početnému pelotonu.

V neděli při GP Lillers (179 km a 1130 metrů) se startovní listina rozrostla na 24 týmů, nejpodstatnější byla účast Lotto Dstny Development Team. V denním tříčlenném úniku se ocitl i Felix Ritzinger, který letos přišel do Felbermayru z WSA KTM Graz, a i on posbíral spoustu bodů na mnoha sprinterských a vrchařských prémiích. 20 km před cílem ale byli dojeti. Následovala řada pokusů odjet z pelotonu, velmi aktivní byl v tomto ohledu Andreas Stokbro z dánsko-lucemburského Leopardu a jeho snažení došlo naplnění v podobě vítězství. Čas vítěze získalo téměř 90 závodníků. Stokbro je známější jméno, protože dva roky jezdil ve World týmu NTT, resp. Qhubeka.

Michael Kukrle dokončil závody na 77., resp. 67. místě v hlavním poli. "Původně jsem závody ani neměl jet. Ale po zrušení Antalye jsem byl nominován sem. Cítil jsem, že to pro mě moc nebude a to se potvrdilo. Spousta mladých kluků, takže hodně rychlé a hektické. Kopce krátké kolem jedné minuty. Najeté závodní kilomtery se budou hodit do dalších závodů. Vyloženého sprintera ani nemáme, takže ve spurtu balíku jsme se neprosadili. Postupně si to sedá, uvidíme co teď na Rhodosu."

Michael měl na mysli jednorázovou GP Rhodes (1.2) a etapový Tour of Rhodes (2.2), které se jedou 11., resp. od 16. března a kde se v pelotonu potká s kluky z ATT Investments.