V nedělní 5. etapě Tour du Loir et Cher UCI 2.2 čekalo cyklisty 13 technických okruhů ve městě Blois. Jezdci Elkovu Kasper měli jasný cíl, kterým bylo uchránit žlutý dres Michaela Kukrleho, pozici nejlepšího týmu tour a zabojovat o zelený dres lídra sprinterské soutěže. A díky aktivní jízdě se vše podařilo. Kukrle tak navázal na tři roky starý výsledek Jana Bárty, který zvítězil v celkovém hodnocení tour okolo Loiry v roce 2019. Na své konto si sedmadvacetiletý cyklista připsal 40 UCI bodů.

Po dojezdu Michael Kukrle nešetřil nadšením z výkonu celého týmu. „Jak včera, tak dnes to kluci parádně kontrolovali a z pohledu týmového výkonu to bylo vážně super. Jsme silní a máme velký respekt v pelotonu. Všichni nás berou vážně, když se vlastně všech pět etap na špici točí naši 3 lidi. Závodit s takovým týmem je za odměnu,“ řekl čerstvý vítěz Tour du Loir et Cher.

Dnes jsme jeli na Dominika Neumana, který byl průběžně šestý a díky bonifikacím by se mohl posunout ještě výš. Na posledním kilometru jsem se snažil rozjet spurt. Dojezd byl do mírného kopce, takže jsme nevěděli, jak to bude sedět Danovi Baborovi. Dominik i Dan ale stoupání přejeli dobře a v cíli uteklo Neumanovi pódium jen těsně. Babor bral body do sprinterské soutěže a díky tomu získal zelený dres. Zvítězili jsme tedy v obou nejdůležitějších soutěžích a k tomu i v týmech. Víc vážně nemůžeme chtít a to je teprve začátek sezóny. Určitě se tahle forma promítne i do dalších závodů,“ hodnotil vystoupení Elkovu Kasper ve Francii Michael Kukrle.