Americký WorldTeam oznámil, že Valgren dostane čas, aby se plně zotavil z těžkého pádu, při kterém utrpěl vykloubení kyčle, zlomeninu pánve a zranění kolena. "Těžko říct, kdy se vrátím do plné síly. Ale jsem v dobrých rukou a každý den tvrdě pracuji. Takže dříve nebo později se vrátím,“ řekl v rozsáhlém rozhovoru na týmových stránkách. „Miluji svou profesi a dělám vše pro to, abych ji mohl znovu vykonávat. Vážně nechci ukončit kariéru zraněním.“ A to i přesto, že lékaři mu po havárii řekli, že se s kariérou profesionálního cyklisty může rozloučit.

Třetí místo na mistrovství světa 2021

Výhodou smlouvy s kontinentálním týmem je, že pokud se Valgren uzdraví, může kdykoli během roku závodit za WorldTeam v závodech kategorie „1“ nebo „Pro“.

K zmíněnému pádu došlo po 20 km od startu etapy, která začala dlouhým technickým sjezdem, kdy cyklisté klesli v průběhu 35 km o tisíc výškových metrů. Valgren se v té chvíli pohyboval mezi 10. až 15. místem a jelo se 70 kilometrovou rychlostí. Dán údajně ani nestačil pořádně brzdit, ztratil kontrolu nad bicyklem a přepadl přes zábradlí a kamenný obrubník do útesu. K jeho vytažení muselo být použito lano. Kdyby údajně spadl o několik metrů dál, mohl skončit o dalších 100 metrů níže.

11. místo na Strade Bianche 2022

Do svého zranění si v letošní sezóně nevedl vůbec špatně. Odzávodil 35 dnů a připsal si 11. místa na Strade Bianche (1.UWT) a Brabantském šípu (1.Pro) a skončil 15. na Amstelu (1.UWT), kde v roce 2016 dokázal být ještě i na 2. místě.

V samotném etapáku Route d'Occitanie (2.1) dospurtoval ve druhé etapě na 2. místě za Rogerem Adriou z Kern Pharma (viz titulní snímek). Pak však přišla nešťastná čtvrtá etapa a dlouhodobé přerušení kariéry tohoto mj. dvojnásobného vítěze Okolo Dánska.

Valgren přišel do WorldTour v roce 2014 v týmu Saxo Bank, kde zůstal tři roky. Další dva prožil v Astaně, následovaly další dva v Dimension Data, resp. NTT. V roce 2021 přestoupil do svého současného týmu.