Etapa z Kuremaa do Talinnu měřila bez pár set metrů 200 km. Dobrých 35 km se bojovalo o únik. Pak se podařil šesti závodníkům a svým složením vyhovoval nejsilnějším týmům, protože v něm byli jezdci, kteří nebyli nebezpeční. I tak si je peloton držel hlavně díky jedzcům Estonska a Uno-X na kratší uzdu povětšinou maximálně do 3 minut. Poslední odvážlivec byl dojet zhruba 15 km před cílem. 

Když zbývalo 12 km, projeli cyklisté cílovým prostorem, takže si mohli na vlastní kůži vyzkoušet, jak to bude vypadat posléze naostro. A v tom se ukázali nejlepší Estonci, z nichž dva do poslední levotočivé pravoúhlé zatáčky, z níž to bylo do cíle jen několik desítek metrů, vyslali na špici Martina Laase, sami zbytek finišujících lehce zbrzdili a sprinter Bora-hansgrohe si mohl v klidu vychutnat vítězství ve druhé ze čtyř etap, přičemž jednou byl ještě druhý (na snímku).

Vítězství ho posunulo na druhé místo za týmového kolegu Raita Ärma, jezdce Equipe continentale Groupama-FDJ. Mika Heming, který etapu dokončil na 7. místě, pódiové umístění udržel, byť klesl z druhé na konečnou třetí příčku.

Matúš Štoček navíc získal zelený dres pro nejaktivnějšího jezdce závodu.

A celý etapák tak rozšířil sbírku UCI bodů pro ATT Investments o 29 bodů za 2. místo Miky Heminga a 3. místo Tomáše Bárty (na snímku ze 3. etapy) v etapách a konečné 3. místo Miky Heminga.

"Celý etapák hodnotíme určitě kladně. Třetí místo v celkovém pořadí považujeme za velký úspěch. Navíc i projev týmu, který měl průběh závodu vždy pod kontrolou, aniž bychom museli hasit nějakou nepříjemnou závodní situaci, se mi hodně líbil," zhodnotil výsledky a přístup jezdců k závodu sportovní ředitel ATT Investments Petr Kaltofen.

Livestream.

Výsledky.