Kanaďan Mike Woods je populární osobností závodní cyklistiky. Poodbně jako Primož Roglič se na cyklistiku dal až v dospělosti a po úspěšné kariéře v jiném sportu. Woods patřil ke špičkovým běžcům, ale v cyklistice prorazil ještě víc. Třetí muž světového šampionátu v Innsbrucku a vítěz etapy na Vueltě je jedním z lídrů sestavy EF. Slibný start letošní sezóny ale zastavila vážná nehoda a zlomenina stehenní kosti v páté etapě Paříž - Nice. 

Díky koronaviru ale nepřišel o žádný závod a už se opět naplno připravuje a restart sezóny. "Jsem už skoro stoprocentní. Ještě nemůžu běhat, ale jinak můžu dělat cokoliv. Můžu s eprocházet s dcerou max, můžu jezdit na kole. Je to jako kdyby se mi nic nestalo, cítím se úplně normálně." 

Woods ale na své rekonvalescenci musel tvrdě dřít. Pravidelně cvičil s fyzioterapeutem Richardem Spinkem. "Chodil za mnou pětkrát, šestkrát týdně. Prvních pár týdnů mě ohýbal do opravdu nekomfortních pozic a zaměřoval se na zvýšení rozsahu pohybu. Některá cvičení byla brutální, ale byla potřeba. Díky němu jsem mohl nasednout na kolo dva týdny po zranění. Že jsem mohl šlapat bylo zásadní, urychlilo to hojení. A pomohlo mi to i psychicky, mohl jsem něco dělat a nesedět jen na gauči." 

Woods se letos chtěl zaměřit na Tour de France a Olympijské hry. Se zraněním by bylo těžké být na oba závody připraven, ale odložení sezóny mu dalo naději. "Bylo to náročné, říkal jsem si: ´Jo, asi přijdu o Olympiádu, ale počkat, letos žádná Olympiáda nebude.´ Nebo Grand Tours, všechno se posunulo a první den, kdy jsem mohl vyjet ven na kolo, byl i prvním dnem, kdy španělská vláda umožnila cyklistům jezdit. Takže to nakonec bylo dobré. nemohli jsme ven, ale strábil jsme hodně času s dcerou. Bez toho zranění bych s ní tolik nebyl."

O Woodsově závodním kalendáři ještě nebylo definitivně rozhodnuto. Může se dostat i do sestavy na Tour de France, ale záležet bude n aprvních závodech. A celkové formě. "Na kole má stejné pocity a mám stejnou váhu, jako dřív. Mám trochu rozdíl v síle mezi pravou a levou nohou, ale je to už hodně podobné. Teď už vím, že se během dvou měsíců můžu dostat do formy."