Mikkel Frolich Honoré, jak zní jeho celé jméno, měl sice podepsáno s týmem Quick-Step i na příští rok, ale po vzájemné dohodě byla smlouva předčasně ukončena.

Dán neměl ideální sezónu, i když měl možnost po třech účastech na Giro d´Italia v letech 2019 až 2021 poprvé okusit atmosféru Tour de France. Jeho výsledky z předešlé sezóny, která byla jeho dosud nejlepší a v níž dosáhl na řadu výborných umístění, svědčí však o jeho potenciálu. Lze u něj mluvit i o dostatečné zkušenosti, protože kromě čtyř Grand Tours má na kontě účast i na největších klasikách, Sanremem počínaje přes Lutych až po Lombardii.

V páté etapě Coppi e Bartali 2021 porazil v souboji jeden na jednoho Jonase Vingegaarda

K jeho nejlepším výsledkům v jednorázových závodech nejvyšší kategorie patří 3. místa na San Sebastianu a Bretagne Classic, dokázal vyhrát etapy na Baskicku i Coppi e Bartali, v konečné klasifikaci etapových závodů se může pochlubit 2. místem na Coppi e Bartali, 4. Okolo Británie a 5. Okolo Polska.

Letos se mu začalo trochu víc dařit až v závěru sezóny, když nejlepší výsledek zaznamenal v Kanadě na Grand Prix Québec, kterou dokončil na 6. místě.

V páté etapě Okolo Baskicka 2021 přijeli do cíle jako první společně s Josefem Černým

Quick-Step zatím oficiálně opustili čtyři cyklisté. Iljo Keisse ukončil kariéru, Zdeněk Štybar přestoupil do BikeExchange, Mark Cavendish pravděpodobně posílí B&B Hotels a nyní tedy dalším odcházejícím je jeden z plejády výborných dánských cyklistů.

Naopak do belgického týmu zatím oficiálně přichází nově vrchař Jan Hirt z Intermarché, sprinter Tim Merlier z Alpecin-Deceuninck a klasikář Casper Pedersen z DSM.

V EF Education Honoré společně s Carapazem a Amadorem zatím nahrazují Sebastiana Lengevelda, který končí s profi cyklistikou, Michaela Valgrena, který sestupuje do development týmu EF Education, a Rubena Guerreira odcházejícího do Movistaru.

Stupně vítězů klasiky San Sebastian 2021 (zleva) Matej Mohorič, Nelson Powless, Mikkel Honoré