Mistrovství se uskutečnilo ve dvacetitisícovém městě Cambridge v severní části severního ostrova, zhruba 150 km jižně od největšího města Nového Zélandu Aucklandu.

V nejsledovanějším závodě o délce 174 km se na start postavilo společně 38 cyklistů kategorie Elite a stejný počet závodníků do 23 let. Byli mezi nimi jezdci nejpočetnějšího domácího kontinentálního Black Spoke Pro Cycling Aacdemy, několik cyklistů z evropských kontinentálních celků, ale pouze jediný z World týmu: Gerorge Bennett z Jumbo-Visma. Ten také závod ovládl s náskokem 1:48 před pětičlennou skupinou, v níž byl i jediný závodník do 23 let, teprve 18 letý Jack Drage, který se tak stal mistrem země v této kategorii.

Závod žen ovládla taktéž jediná členka World týmu, Georgia Williams z BikeExchange, která si tak po časvoce zajistila národní double.

Zajímavostí je, že o dva dny dříve v mistrovské časovce podlehl na trati 44 km George Bennett o jedinou sekundu zkušenému, třicetiletému Aaronu Gateovi z Black Spoke, který v minulosti řadu let jezdil v prokontinentálních a kontinentálních evropských týmech.