V termínu od 1. do 15. srpna 2021 by se zde mělo uskutečnit evropské mistrovství v šesti disciplínách a různorodých kategoriích: silnice (junioři, U23 a elite), MTB, dráha, BMX, BMX Freestyle a Gran Fondo. 

Předpokládá se, že se do Minsku (2 mil. obyvatel) a okolí sjede na 5 tisíc sportovců z 50 zemí světa. UEC má v plánu, že se tato událost bude konat každé čtyři roky. 

Delegaci UEC vedl prezident Rocco Cattaneo společně s místopředsedy Henrikem Jessem Jensenem a Alexandrem Gusjatnikovem a generálním tajemníkem Enrico Della Casou. 

Rocco Cattaneo při té příležitosti řekl: „Uskutečnění mistrovství Evropy v super cyklistice pod hlavičkou UEC je zlomem v činnosti naší federace. To, co se před několika měsíci mohlo zdát jako ambiciózní projekt, se dnes stalo skutečností. Chtěl bych poděkovat Běloruské cyklistické federaci a její prezidentce Natalliji Cilinské, Národnímu olympijskému výboru, Ministerstvu sportu a cestovního ruchu a městu Minsk, jakož i organizacím, které od začátku věřily tomuto ambicióznímu projektu.“ 

Natallije Cilinská se přidala: „Je velkou ctí a odpovědností Běloruské cyklistické federace, že se stala uchazečem o pořádání tak velkého sportovního podniku. Naše země je opět připravena předvést svou profesionalitu při přípravě a pořádání nejsložitějších sportovních akcí.“