Pro Mitchelton - Scott byla loňská Tour nečekaným úspěchem, i když vůbec nevyšel původní plán. Australané měli jet o celkové pořadí s Adamem Yatesem, ale ten nebyl dost silný a tak se pozornost upřela na etapy. Simon Yates vyhrál dvě a další dvě přidali Matteo Trentin a Daryl Impey. Stejný cíl mají v M-S i letos. 

Je však docela překvapivé, že Adam Yates letos nedostane podporu. Začátek sezóny mu vyšel, na jarních závodech zářil a vyhrál UAE Tour. Na Tour už dokázal dojet čtvrtý a v nejlepší formě by mohl usilovat o pódium. Ale Mitchelton chce etapy. A protože nám špičkového sprintera, musí se vydávat do úniků. Na rovinách i v horách.  

V širším výběru pro Tour de France je jedenáct cyklistů: 

Jack Bauer

Sam Bewley

Brent Bookwalter

Esteban Chaves

Alex Edmondson

Tsgabu Grmay

Daryl Impey

Chris Juul-Jensen

Luka Mezgec 

Mikel Nieve

Adam Yates

"Loni jsme hodně útočili a chceme tak závodit i letos. Projíždíme si některé etapy. Letos je to trochu jiné, první týden v jižní Francii je těžký a v kopcích a není jen pro sprintery. Přesto si myslím, že pro uprchlíky bude těžké uspět v prvním týdnu. Ale až po 10. etapě opustíme Pyreneje, budou mít úniky více příležitostí, protože se udělají první rozdíly v celkovém pořadí," říká Matt White, manažer týmu o Tour de France. 

"Není žádným tajemstvím, že nejsilnějšími týmy jsou Ineos a Jumbo - Visma, ale nikdo nechce kontrolovat závod celých dvacet dní, takže příležitosti budou a musíme si jen vybrat správné chvíle k útokům."

"Kluci trénují dobře a už celkem víme, jak na tom jsou, ale teď musí trénink proměnit v závodní formu. Bude to jako návrat po velkém zranění. Karanténa a různé psychické problémy způsobené přerušením sezóny jsou tomu podobné. Víme, jak na tom kluci jsou, ale konečnou nominaci na Tour de France určíme podle výkonů v závodech," dodává White. 

Giro pro Simona Yatese

Na Giru má australský tým ještě větší ambice. Simon Yates letos Tour vynechá, protože chce vyhrát italský závod. Britský cyklista držel růžový dres celých 13 dní v roce 2018, dokud ho o něj nepřipravil Chris Froome. Loni neuspěl, skončil až osmý, ale svého snu se vzdát nechce. 

Ve výběru na Giro d´Italia je také jedenáct cyklistů:

Edoardo Affini

Brent Bookwalter

Jack Haig

Lucas Hamilton

Michael Hepburn

Damien Howson

Chris Juul-Jensen

Cameron Meyer

Nick Schultzo 

Simon Yates

Andrej Zejc

"Budeme pomáhat Simonu Yatesovi jak nejlépe dovedeme. Chceme závod vyhrát. Podle mě je Giro fyzicky nejnáročnější Grand Tour, takže silný tým může rozhodnout. Věřím, že Simon bude mít podporu ve všech situacích. Jenom pár jezdců zkusí kombinovat Tour a Giro a nebude mezi nimi žádný lídr na celkové pořadí. To bude mít vliv na stavbu sestavy," vysvětluje White cíle svého týmu. 

"Jsem zvědavý i na počasí. V květnu bývá špatné počasí, zejména v horách, ale v říjnu by podmínky měly být méně nevyzpytatelné. A protože je Giro později než Tour, umožní tzávodníkům nasbírat víc zavodních dní, takže situace bude podobnější tradiční přípravě na Grand Tour."