Gerry Ryan je majitelem GreenEdge Cycling od založení týmu, který dříve nesl tento název a později Orica a Mitchelton. Ryan ukončil jednání s Manuela Fundación, nadací vedenou Franciscem Huertasem, španělským podnikatelem ve stavebnictví. Huertas je poměrně tajemnou postavou, ačkoliv už za sebou má několik neúspěšných sponzorství fotbalových klubů. 

Cítili jsme silné počáteční spojení s panem Franciscem Huertasem, Manuela Fundación a jejich ušlechtilými cíli," uvádí Ryan v tiskové zprávě. Přesto, ačkoliv se vyjednávání vyvinula až k pátečnímu oznámení o spolupráci, dospěli jsme k závěru, že náš vztah nebude pokračovat. Přejeme panu Huertasovi a Manuela Fundación vše nejlepší do budoucna." 

Huertasovi jednoduše velmi pravděpodobně chybí peníze na financování velkého cyklistického týmu. Manuela Fundación je zatím neexistující projekt a celé převzetí týmu bylo pochybné. A trvalo pouze šest dní. Ryan se rozhodl nadále financovat mužský i ženský tým Mitchelton - Scott.

Všichni závodníci, závodnice a ostatní personál budou opět brát plnou mzdu, až se závody WorldTour v srpnu vrátí a zavazujeme se na rok 2021 a hledáme vyhovující sponzory. Věříme v tento tým a lidi, kteří stojí za posledními osmi úspěšnými lety," dodává Ryan.

Zdá se, že Mitchelton - Scott bude existovat i v roce 2021, ať už pod tímto názvem, nebo pod jiným. Pro úspěch v příštím roce je nutné podepsat kvalitní závodníky a smlouvu má jen deset cyklistů. Jsou mezi nimi i Esteban Chaves, Daryl Impey a Mikel Nieve. Ale bratři Yatesovi jsou k dispozici a možná budou chtít delší jistotu a lepší smlouvu, než pouze jednoroční kontrakt.