Tým UAE Emirates kontroloval průběh první etapy Okolo Burgosu pro svého kolumbijského sprintera po většinu etapy a zlikvidoval všechny pokusy o únik. Nejvážnější byl útok Lennarda Kämny (Bora-Hansgrohe), který vydržel v závěru etapy pár kilometrů před pelotonem, ale v úplném závěru měli převahu rychlí závodníci.

Molano byl v samotném spurtu jednoznačně nejrychlejší, na leve straně silnice si snadno dojel pro vítězství, zatímco na pravé straně silnice se za Edoardem Affinim (Jumbo-Visma) rozjel Iván García Cortina (Movistar) a skončil druhý. Na Affiniho zbylo třetí místo. Na čtvrtém místě dojel bajker Victor Koretzky (Bora-Hansgrohe), čtvrtý nejlepší závodník sobotního světového šampionátu v cross country. A na pátém místě dokončil Iuri leitao (Caja Rural), který pro změnu vyhrál v Glasgow dráhové ominum. 

Molana koncem letošního března v Belgii srazil nepozorný řidič a utrpěl otřes mozku a několik dalších zranění. Kolumbijec musel téměř tři měsíce odpočívat. Úspěch v Burgosu by mu měl pomoci dostat se do výběru UAE Emirates na španělské Vueltě, kde loni vyhrál závěrečnou etapu.